Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Торта ЖанаАко решите може да заместите крема с течен шоколад.
По желание тортата се украсява с бадеми и се поръсва със захар....
4
Тихата война между Слави Трифонов и Жана Бергендорф продължава
Водещият Слави Трифонов не спира да се подиграва на певицата Жана Бергендорф. Причините за неприязънта му са не една и две, но начинът, по който се гаври с изпълнителката, е наистина долен.
В шоуто си миналата вечер Дългия...
Бахаров се напива и друса от малък?
Тогава най-любимо и реално единствено занимание било да се друса и напива с приятели. Днес актьорът твърди, че е чист и води точно обратния начин на живот....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Цената на краставиците продължава да се покачва
Цената на яйцата се е запазила от миналата седмица и те продължават да се предлагат за средно 18 стотинки на брой....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Люси продължава да сваля
Режисьорът Люси Иларионов, който е една от звездите в риалити шоуто „Денсинг Старс”, продължава да сваля килограми. В началото на шоуто Люси тежеше към сто и седемдесет кила, а сега вече е сто и петдесет....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Друсан кебап
Месото се нарязва на парчета.
В тигана се слага олио и се добавят парчетата месо.
Пържи се до омекване на месото, добавя се сол.
Накрая се слага лукът и се запържва още 5 мин, за да омекне....
Друсан кебап
Захлупете тенджерата и оставете кебапа да се готви на бавен огън, като от време на време раздрусвате. Поднесете с червено вино....
Преслава продължава да слабее притеснително
Въпреки че много отдавна е стопила излишните килограми, изпълнителката продължава да се вталява и това напоследък взе да притеснява някои от нейните фенове....