Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладкиш Младост с прасковиСладкиш Младост с праскови
1
Сладкишът Младост с праскови е готов....
При камъни в жлъчката - отвара от българска розаПри камъни в жлъчката - отвара от българска роза
3 чаени лъжички изсушени розови цветове от българската роза се запарват с 500 милилитра вряща вода. Запарката кисне около 1 час и се прецежда. Пие се по 100 милилитра преди ядене 3-4 пъти на ден....
Меден еликсир за мощен имунитет, младост и дълголетиеМеден еликсир за мощен имунитет, младост и дълголетие
Съхраняваме медения еликсир за мощен имунитет, младост и дълголетие в хладилник. Консумира се по 1 супена лъжица преди хранене, два пъти на ден (например обяд и вечеря)....
Чай за вечна младостЧай за вечна младост
Зеленият чай е добро средство за нормализиране на обмяната на веществата, стабилизиране на тегло и тайната за вечната младост....
Десет заповеди за вечна младостДесет заповеди за вечна младост
Първа заповед: не преяждайте за вечна младост Вместо обичайните 2500 калории, се задоволявайте с 1500. Това ще разтовари вашите клетки и ще подкрепи тяхната активност....
Този вълшебен тоник е тайната на вечната младост!Този вълшебен тоник е тайната на вечната младост!
Искате ли да откриете тайната на вечната младост? Ще изглеждате невероятно само след един курс на приемна този еликсир! Рецептата е тествана от много жени и е събрала хиляди ентусиазирани коментари....
Ръжта крие подмладяващи тайниРъжта крие подмладяващи тайни
1
Всички семена и зърна са полезни и благотворни, но някои в по-голяма степен от други. Ръжта например е била основна храна за финландците от векове. Те са я консумирали главно под формата на ръжен хляб. Финландците ядат...
Българска шункаБългарска шунка
Залейте свинското филе със зелевия сок. Сложете го да се вари с подправките до готовност. След като уври, се отцежда, нарязва се и се поднася с горчица. Може да се поднесе и студено. Рецептата е от книгата Деветстотинъ...
Българска мусакаБългарска мусака
2
В маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи. Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, червен пипер, чубрица и сол. Слага...
Българска лазаняБългарска лазаня
1
Лукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа. Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво...
Българска пицаБългарска пица
1
Най-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло риба. Махнете костилките на маслините. Разбийте доматеното пюре с маслото...
Българска салатаБългарска салата
1
Българската салата се сервира охладена....
Чесън, сьомга и спанак за дълголетие и вечна младостЧесън, сьомга и спанак за дълголетие и вечна младост
Сред диетолозите и лекарите съществуват различни схващания относно това кои храни са полезни и кои вредни. Неотдавна в. Дейли Мирър публикува топ 10 на продуктите, най-полезни за човек, според английски специалисти по...
Печени обезкостени джоланчета по тайна рецептаПечени обезкостени джоланчета по тайна рецепта
1
Вземете си килограм обезкостен свински джолан, продават го в месарските магазини нарязан на парчета. Оставете го час на стайна температура. Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете парчетата месо в тава едно до друго...
Пита - РозаПита - Роза
5
Питата - Роза е готова....
Хлебна розаХлебна роза
Моята роза клюмна, защото тавичката и беше доста голяма, а аз нямах по-малка :) Но вкуса е страхотен!...
Погача РозаПогача Роза
Погачата Роза е готова....
Питка РозаПитка Роза
Питка Роза става великолепна!...
Зелка РозаЗелка Роза
Първо се приготвя плънката, като за целта се загрява олио и в него се задушават празът. Щом поомекне добавете зеленчуковия микс. Разбъркайте и добавете ориза, доматите и подправките. Залейте всичко с около 4 ч.ч. топла...
Баница розаБаница роза
Всички продукти се разбъркват и от тях се замесва меко тесто. Тестото се оставя на топло, за да втаса. Трябва да увеличи обема си 2 пъти. Правят си средно големи топчета и се нареждат в намазнена тава, като се почне от...
Желирана розаЖелирана роза
В тенджера наливаме портокаловия сок, добавяме захарта и царевичното нишесте. Всичко разбъркваме добре. Във втора тенджера наливаме млякото, изсипваме ваниловата захар, обикновената захар и царевичното нишесте. Всичко...
Бюрек РозаБюрек Роза
Финално сложих на бюрека Роза като презентация доматите и краставиците....
Питка розаПитка роза
Затопляме прясното млякото и към него прибавяме маята, захарта и 2-3 с.л. брашно. В пресятото брашно правим кладенче и изсипваме вече активираната мая, киселото мляко, солта и олиото. Замесваме меко тесто, намазваме с...
Българска Добуш тортаБългарска Добуш торта
3
Задължително я оставете да престои до следващия ден, преди да разрежете българска Добуш торта....
Традиционна българска капамаТрадиционна българска капама
1
Традиционната българска капама е чудна. Добър апетит! :)...