Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
41
Вземете пържолите - много важно е да не са мокри, аз дори не ги мия, но ако това се налага, подсушете много добре (това е голямата тайна), никакво начукване! Намаслете добре тавичката....
Овесени бисквити от СССРОвесени бисквити от СССР
Смелете с блендер овесените ядки до консистенция на брашно. Смесете овесените ядки с пшеничното брашно, бакпулвера, ваниловата захар, канелата, солта и захарта. Пасирайте стафидите с 60 мл вода. Прехвърлете пюрето...
Билкова смес при целулитБилкова смес при целулит
Пийте от отварата затоплена по 30 милилитра, 5 пъти на ден за борба с целулита. Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
При целулит и за отслабване - чай от царичеПри целулит и за отслабване - чай от цариче
Залейте 1 супена лъжица суха билка или 3 лъжици прясна билка цариче с 1 чаша вряла вода и оставете 1-2 часа, прецедете. Приема се вътрешно 3 пъти на ден по около 50 грама. По-добре преди ядене. Може да се ползва и за компреси...
ЦелулитЦелулит
Стадии на целулит Първи стадий – известен е като предцелулитен. В организма са създадени всички предпоставки за развитие на целулит....
Тайната книга на богомилите вече не е толкова тайнаТайната книга на богомилите вече не е толкова тайна
Професорите по Англосаксонска история в Университета в Кеймбридж Пол Ръсел и Мирия Уилямс успяха да разбулят вековната тайна, царяща около Тайната книга на богомилите....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
История на сандвичите, за която не сте чувалиИстория на сандвичите, за която не сте чували
На 3 ноември е Денят на сандвичите. За изобретател на сандвича се смята корейският мъдрец Хилел Стари, живял по времето на Пилат Понтийски. Носи се легенда, че по време на честване на Пасха той приготвил смес от ароматни...
Подробности за пайовете, които вероятно не сте чувалиПодробности за пайовете, които вероятно не сте чували
Технически погледнато в миналото почти всичко се смятало за пай. Тестената му част се използвала само като начин да бъде съхранена или поднесена плънката, която се явявала главният герой. За нея готвачите използвали различни...
Няколко вида паста, за които не сте чувалиНяколко вида паста, за които не сте чували
Ето няколко вида паста, за които надали сте чували, както и кратка характеристика за тях: Соба - представлява тънко фиде, което се приготвя от брашно и елда и е характерно за азиатската кухня....
8 зеленчука, за които никога не сте чували8 зеленчука, за които никога не сте чували
3
Мислите, че не обичате да ядете зеленчуци. Може би просто опциите ви са ограничени. Истината е, че светът е пълен с хранителни, здравословни и ароматни корени, стъбла и листа, по-голямата част от които най-вероятно никога...
Сергей Есенин и Максим Горки са били заличени от СССР?Сергей Есенин и Максим Горки са били заличени от СССР?
Сергей Есенин и Максим Горки са две от литературните емблеми на Русия. И двамата са живели при подема на съветската република, подкрепяли са я, но със смъртта си са оставили много неизвестни и съмнения, че са си отишли...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Най-шантавите професии, за които не сте и чувалиНай-шантавите професии, за които не сте и чували
С всяка изминала година пазарът на труда става все по-разнообразен и съвременните работни позиции вече доста се различават от тези в миналото. И докато някои от тях не предизвикват удивление у никого, има и такива, които...
Спри кафето и алкохола, ако не искаш целулитСпри кафето и алкохола, ако не искаш целулит
За съжаление, целулитът отдавна вече не се възприема единствено като козметичен дефект на кожата....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
Тестото не се премесва, късат се топчици колкото мандаринка, разтеглят се с ръка, прави се дупка в средата и се пържи в сгорещеното олио. Мекичките са меки като пандишпан и най-вече - не са мазни!...
Ето каква е тайната на норвежкото щастиеЕто каква е тайната на норвежкото щастие
Няколко години поред норвежците оглавяват класациите за най-щастливите хора на света и имайки предвид неблагоприятните условия в страната, едва ли щастието им се дължи на времето. Въпреки че през по-голямата част на...
Сабо – ето кой пази тайната на традициятаСабо – ето кой пази тайната на традицията
Докато в миналото майсторите, изработващи този тип обувки, са хиляди, днес са останали едва трийсеттина души, които пазят тайната на Сабото. И те до един са на преклонна възраст....
Ето я тайната на вкусните Френски сладкишиЕто я тайната на вкусните Френски сладкиши
Тайната на тези теста е, че трябва да се месят възможно най-малко. Богато маслено тесто Богатото маслено тесто представлява основната рецепта за маслено тесто, направено с краве масло плюс един жълтък....