Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да си направим масажно масло
Ще ви покажем как да си направите домашно масажно масло. Ако има и кой да ви прави и хубави масажи в домашния спа център, другите центрове определено ще останат на заден план....
Кое масажно масло е добро?
В аптеките можем да намерим много видове – познатите бадемово и масло от авокадо, както и различни етерични масла....
Пай с ралични видове сирене
Тава за печене се намазва с масло. Тестото се разточва на кора.
Плънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците....
Масло с магданоз
разбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
Масло с горчица
Маслото с горчица се използва за сандвичи, канапета и др. Задължително се съхранява в хладилник....
Най-полезните видове рибено масло
Други характеристики
Останалите характеристики на видовете добавки с рибено масло включват миризма, капсули или течна форма, големина и вид на капсули и др....
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
1
Масло с пикантни билки
Масло с пикантни билки може да се използва за овкусяване на ястия, картофени пюрета или намазано върху препечена филийка и сандвичи по избор....
Ароматно масло с босилек
Маслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта.
Босилекът се смесва с останалото масло....
За ползите на масажното масло
След масаж с масажно масло се препоръчва отпускаща вана, която едновременно да подейства релаксиращо и да измие излишъците от масажното масло....
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена
Нареждам палачинките в подмазана тавичка, поръсвам с останалото количество кашкавал и маслото на парченца.
Пека за най-много 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна....
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
1
Масло от сельодка
Добавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
Манатарки в масло с пармезан
Нарежете гъбите на филийки и ги сложете в тиган с разстопеното масло. Запържете. Овкусете леко със солта и черния пипер, прибавете бялото вино и сложете капак за около 7-8 минути....
Питка с масло и сусам
Намажете с предварително разтопеното и охладено масло, оставете да стегне маслото добре и навийте на стегнато руло, откъм широката страна. Изрязвате от двата края по 6 см от рулото и оставяте настрани....
Питки с масло и сиренеДобавяме разтопеното масло и яйцето. Разбиваме хубаво.
Малко по малко добавяме и брашното. Омесваме меко тесто. Оставя се 10 минути да почине тестото.
Натрошаваме сиренето и омесваме с тестото....
2
Кифлички с масло и сирене
За пълнежа: Сиренето се натрошава и към него се прибавя разтопеното краве масло.
Готовото тесто се прехвърля на работна повърхност намазана с олио. Разделя се на около 13 - 15 еднакви малки топки....
Кекс с масло и орехи
Формичка за кекс намазваме с масло и в нея изсипваме тестото. Печем във фурна на 170 г до готовност....
Гъби в масло и ориз
Запържваме ги в маслото, добавяме сол и вегета.
Когато се запържи добре, добавяме дългозърнестия ориз и 900 мл вода.
Когато се свари, добавяме соевият сос....
Картофи в масло с яйцаВ тиган се разтопява маслото. Картофите се обелват и се режат на кубчета.
Лукът се надробява на ситно. Яйцата се разбиват в отделна купа. Картофите се добавят към разтопеното масло. Овкусяват се със сол на вкус....
1
Хлебчета с масло и билки
Разтопете маслото и прибавете в него сушените билки. Режат се късчета от тестото които се потапят в билковото масло.
Подреждат се по три-четири във форма за мъфини. Пекат се за 20 минути на 190 градуса....