Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ряпа при измръзване на кожатаРяпа при измръзване на кожата
Обелете и настържете на ситно ренде 1 бяла или червена ряпа или смелете с блендер. Вземете 4 супени лъжици от кашата от ряпа и смесете с 2 супени лъжици гъша мас....
Компрес при пигментни петна на кожатаКомпрес при пигментни петна на кожата
Ако имате чувствителност към оцета или почуствате дискомфорт, можете да пропуснете тази част. Разбъркайте 1 чаена лъжичка пшенично брашно с 1/4 чаша кисело мляко....
Лук и сметана при лунички на кожатаЛук и сметана при лунички на кожата
Изцедете сока от 1 глава лук с помощта на сокоизстисквачка или рендосайте и прецедете през марля. Разредете сока с охладена преварена вода в съотношение 1:1. Нанесете лучената вода на лицето и оставете да изсъхне....
За загар на кожата - морков и глицеринЗа загар на кожата - морков и глицерин
Мажете кожата със сместа сутрин и вечер до получаване на желания тен. Рецептата е от книгата на Екатерина Донецкая - "Лекарствени растения в бита, медицината и козметиката"....
Маска с белтък за подхранване кожата на лицетоМаска с белтък за подхранване кожата на лицето
За най-добри резултати е хубаво маската с белтък за подхранване кожата на лицето да се прави поне два пъти седмично....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Задушени пресни картофи с кожатаЗадушени пресни картофи с кожата
Щом задушените пресни картофи с кожата са готови, поръсете с копър и поднесете....
Елда против лишеи по кожатаЕлда против лишеи по кожата
Отварата използвайте за компреси и измиване на лишеи по кожата. Рецептата заотвара от елда при лишеи е от книгата на Валентин Кара - "Домашние лекарственные средства", 2006....
Как да махнем кожата на пилето?Как да махнем кожата на пилето?
Почиствате след това от остатъчни ципи или кожа и вече можете да продължите към следващата обработка на вашата гозба....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребърцата се преместват в тавичка с кожата нагоре и се намазват обилно със сместа. Сипва се 1/2 чаена чаша бира и толкова вода....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Как червеното вино ни помага да отслабнем?Как червеното вино ни помага да отслабнем?
Според изследователи умерената консумация на червено вино помага за отслабване. Защо червеното вино помага да отслабнем? Според изследователи пиенето на две чаши червено вино може да ви помогне да отслабнете....
Масло от здравец за грижа за кожатаМасло от здравец за грижа за кожата
Много подходящо за застаряваща кожа. Може да предизвика алергия - тествайте на малък участък преди употреба!...
Мехлем от невен - универсално лекарство за кожатаМехлем от невен - универсално лекарство за кожата
1
Полученият мехлем действа дезинфекциращо, успокояващо и регенериращо на кожата и подходящ за всякакъв тип кожни раздразнения, дерматити, изгаряния, заздравяване на рани, заличаване на белези и други....
Как да повишим градуса на виното?Как да повишим градуса на виното?
Домашното вино, независимо червено или бяло, се прави от качествено грозде с висока захарност....