Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Спанак за всички сезони
Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките.
Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак.
Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният...
Козунаци - всички от едно тесто
За козунака всички продукти трябва да бъдат на стайна температура.
Пресейте брашното в по-голям съд, в които ще месите....
Зеленчукова кремсупа за всички вкъщиТаткото обаче си има свои предпочитания и за него приготвям гъби печурки, задушени на тиган в масло и овкусени с див лук и сол. Тях си добавяме в зеленчуковата кремсупа за всички вкъщи преди похапване....
1
Вълшебни ябълкови палачинки за всички възрасти
Сервирайте вълшебните ябълкови палачинки за всички възрасти със сладка или солена плънка....
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Яхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Милинки Стой си в къщиОставяме ги да довтасат и когато са готови, ги печем в леко загрята фурна на 200 градуса.
В малка купичка смесваме копъра, останалото краве масло, пресованите предварително скилидки чесън и 2 щипки сол....
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Солена сьомга Направи си самОтглежданата във ферми сьомга се храни със специални смески (не знам колко са полезни), за да може месото й да става червено.
И така. Почистваме рибата (ако не е почистена)....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Постоянно си притеснен от всичко и всички? Ето как да си помогнеш
Притеснението не е само качество, характерно за подрастващите деца. Често се случва мъже и жени в активна възраст да изпитват притеснение при контакта с други хора. Това се отразява върху отношенията им с другите, а също...
Какво да очаквате, ако видите асансьор в съня си
Асансьорът е един от честите мотиви, които присъстват в сънищата на съвременния човек....
Полудели ли са всички?!Но иначе всички сме добре и не се замисляме, че подобни прояви могат спокойно да бъдат симптоми на нещо по сериозно....
2
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се сервират, като сосът се слага в купичка - не се залива върху тиквичките, за да са хрупкави и да не се овлажнят пържени чеснови тиквички с козе мляко....