Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Лектин – всичко, което трябва да знаем
Това причинява дразнене, което може да доведе до симптоми като диария и повръщане. Също така може да попречи на червата да абсорбират правилно хранителните вещества....
Лифтинг - всичко, което трябва да знаете
Трайни увреждания настъпват рядко, но трябва всичко да се вземе предвид, когато се планира лифтинг.
Ефект от лифтинга
Това е също резултат на индивидуалните промени на кожата....
Зороастризъм – всичко, което трябва да знаете
Когато Кир завладява Вавилон през 539 г. пр.н.е., той освобождава вавилонските евреи, за което те го почитат и до днес....
Суфизъм – всичко, което трябва да знаем
Пътят на суфизма като метод предполага единство на външно и вътрешно пътешествие и се основава на разбирането за изначално дълбинно знание (ма'рифа), в постигането на което човекът става съвършен....
Индианците - всичко, което трябва да знаем
Европейците започват да наричат всички по този начин, след като се срещат с племето беотуки, което вече е изчезнало. Войните на племето боядисвали лицата си с охра, което придавало на кожата им червеникав оттенък....
Таурин: Всичко, което трябва да знаете
Тауринът е важна аминокиселина, открита в тялото. Той е особено концентриран в мозъка, очите, сърцето и мускулите. За разлика от повечето други аминокиселини, тя не се използва за изграждане на протеини в тялото....
Естрадиол - всичко, което трябва да знаем
Смята се, че само 1 до 3 процента от него е свободен, което означава, че не е свързан с протеин.
Какви са функциите му в организма?...
Микроби - всичко, което трябва да знаете
За такива се смятат всички микроорганизми, чиито размер е по-малък от 100 µm. Това са вируси, бактерии, дрожди, плесени и първаци. Науката, която се занимава с тяхното изучаване, се нарича микробиология....
Свинско мезе с карантия и зеленчуциРазбъркваме и сервираме топло, като изваждаме с решетъчна лъжица, да се отдели излишната мазнина....
1
Кебап със свинска карантия и месо
В съд си приготвяме марина от нарязания лук от 1 глава, джоджен, черен пипер, сол и част от виното и оставяме за час да престои месото и карантията....
Шилешки курбан с карантия и лук
Запържете го да кратко в силно загрята мазнина, след което добавете цялата глава лук.
Пържете още 1-2 минути и залейте с около 2 л вода. Когато заври се отпенва и се намалява силата на огъня....
Жълти чайове - всичко, което трябва да знаете
Характерните иглички на чая Чун Шан Ин Чин почти винаги застават вертикално в чашата, което според китайските схващания за чаените листа означава, че тези, които застават вертикално, носят късмет....
Всичко, което трябва да знаете за стевията
Стевията произхожда от растението Stevia rebaudiana, което е от семейството на хризантемата, подгрупа Asteraceae....
Всичко, което трябва да знаете за маслото
Това включва всичко - от сос, до печене. Температурата на топене на маслото е същата като температурата в устата ви....
Всичко, което трябва да знаем за супите!
Например, ако основното ястие е с тъмен цвят, супата би трябвало да бъде светла.
Ако основното блюдо е от картофи, моркови или грах, то супата не трябва да е със същите зеленчуци....