Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Лектин – всичко, което трябва да знаемЛектин – всичко, което трябва да знаем
Това причинява дразнене, което може да доведе до симптоми като диария и повръщане. Също така може да попречи на червата да абсорбират правилно хранителните вещества....
Лифтинг - всичко, което трябва да знаетеЛифтинг - всичко, което трябва да знаете
Трайни увреждания настъпват рядко, но трябва всичко да се вземе предвид, когато се планира лифтинг. Ефект от лифтинга Това е също резултат на индивидуалните промени на кожата....
Зороастризъм – всичко, което трябва да знаетеЗороастризъм – всичко, което трябва да знаете
Когато Кир завладява Вавилон през 539 г. пр.н.е., той освобождава вавилонските евреи, за което те го почитат и до днес....
Суфизъм – всичко, което трябва да знаемСуфизъм – всичко, което трябва да знаем
Пътят на суфизма като метод предполага единство на външно и вътрешно пътешествие и се основава на разбирането за изначално дълбинно знание (ма'рифа), в постигането на което човекът става съвършен....
Индианците - всичко, което трябва да знаемИндианците - всичко, което трябва да знаем
Европейците започват да наричат всички по този начин, след като се срещат с племето беотуки, което вече е изчезнало. Войните на племето боядисвали лицата си с охра, което придавало на кожата им червеникав оттенък....
Таурин: Всичко, което трябва да знаетеТаурин: Всичко, което трябва да знаете
Тауринът е важна аминокиселина, открита в тялото. Той е особено концентриран в мозъка, очите, сърцето и мускулите. За разлика от повечето други аминокиселини, тя не се използва за изграждане на протеини в тялото....
Естрадиол - всичко, което трябва да знаемЕстрадиол - всичко, което трябва да знаем
Смята се, че само 1 до 3 процента от него е свободен, което означава, че не е свързан с протеин. Какви са функциите му в организма?...
Микроби - всичко, което трябва да знаетеМикроби - всичко, което трябва да знаете
За такива се смятат всички микроорганизми, чиито размер е по-малък от 100 µm. Това са вируси, бактерии, дрожди, плесени и първаци. Науката, която се занимава с тяхното изучаване, се нарича микробиология....
Свинско мезе с карантия и зеленчуциСвинско мезе с карантия и зеленчуци
1
Разбъркваме и сервираме топло, като изваждаме с решетъчна лъжица, да се отдели излишната мазнина....
Кебап със свинска карантия и месоКебап със свинска карантия и месо
В съд си приготвяме марина от нарязания лук от 1 глава, джоджен, черен пипер, сол и част от виното и оставяме за час да престои месото и карантията....
Шилешки курбан с карантия и лукШилешки курбан с карантия и лук
Запържете го да кратко в силно загрята мазнина, след което добавете цялата глава лук. Пържете още 1-2 минути и залейте с около 2 л вода. Когато заври се отпенва и се намалява силата на огъня....
Заешка карантия с ориз в тенджераЗаешка карантия с ориз в тенджера
Заешката карантия с ориз в тенджера е готова....
Жълти чайове - всичко, което трябва да знаетеЖълти чайове - всичко, което трябва да знаете
Характерните иглички на чая Чун Шан Ин Чин почти винаги застават вертикално в чашата, което според китайските схващания за чаените листа означава, че тези, които застават вертикално, носят късмет....
Всичко, което трябва да знаете за стевиятаВсичко, което трябва да знаете за стевията
Стевията произхожда от растението Stevia rebaudiana, което е от семейството на хризантемата, подгрупа Asteraceae....
Всичко, което трябва да знаете за маслотоВсичко, което трябва да знаете за маслото
Това включва всичко - от сос, до печене. Температурата на топене на маслото е същата като температурата в устата ви....
Всичко, което трябва да знаем за супите!Всичко, което трябва да знаем за супите!
Например, ако основното ястие е с тъмен цвят, супата би трябвало да бъде светла. Ако основното блюдо е от картофи, моркови или грах, то супата не трябва да е със същите зеленчуци....