Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Желе от дюли с Гел фикс
Прецеждаме само сока в друга тенджера и веднага добавяме гел фикса и захарта.
Разбъркваме и връщаме на котлона.
Варим 10 минути и отместаваме сладкото от дюли....
Гел-вода с чиа и лимон за хидратацияГел-вода с чиа и лимон за хидратация действа благоприятно на храносмилането.
Семената на чиата са изключително полезни в много направелния, но и не бива да се прекалява с количеството на приема....
1
Какъв гел за лице да използваме според типа кожа?
Гелът е новата любима формула на козметичните компании. Новите текстури, които се предлагат, са по-леки и по-нежни от всякога.
А разновидностите от продукти са десетки - гел маска, почистващ гел, крем-гел за лице...
Гювеч - как се използва?
С риск да намалим с една степен националната ви гордост или самочувствие, ще ви споделим, че всъщност още в Древен Рим подобни съдове са били използвани....
Сенки за вежди - как се слагат?
Това означава, че гримът на веждите винаги ще изглежда правилен, елегантен и изтънчен. Цветовете могат да се използват индивидуално или смесени заедно.
- Да се рисуват вежди със сенки и лесно....
Сапун за вежди - как се ползва?
Стъпки на използване на сапун за вежди
- Преди употребата на сапуна за вежди той трябва леко да се навлажни, така че да се получи паста, а не пяна, която да развали грима на веждите....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Как се използва сладкарски пош?
Как да използвате правилно сладкарския пош?
В началото сложете накрайника, който искате да използвате. За да не "избяга" пълнежа в процеса на пълненето, можете да го притиснете леко с пръсти....
За какво се използва сминдухът?
Освен това, сминдухът често се използва в приготвянето на местни деликатеси като пастърма, наденици и суджуци, както и на рибни ястия....
За какво се използва еньовчето
С помощта на еньовчето може да се подсири прясното мляко и макар тази техника да не се използва при нас, е много популярна сред северните народи....
Как се премахва гел лак?
Важно е да използвате разтворител с по-голямо съдържание на ацетон, ниското съдържание ще направи разтварянето невъзможно....
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Как се прави перлена захар
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Коя подправка за какво се използва?
Използва се и при приготвянето на ястия от зеле или цвекло, доматени ястия, зеленчукови салати и зеленчукови пайове....