Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Желе от дюли с Гел фиксЖеле от дюли с Гел фикс
Прецеждаме само сока в друга тенджера и веднага добавяме гел фикса и захарта. Разбъркваме и връщаме на котлона. Варим 10 минути и отместаваме сладкото от дюли....
Гел-вода с чиа и лимон за хидратацияГел-вода с чиа и лимон за хидратация
1
Гел-вода с чиа и лимон за хидратация действа благоприятно на храносмилането. Семената на чиата са изключително полезни в много направелния, но и не бива да се прекалява с количеството на приема....
Какъв гел за лице да използваме според типа кожа?Какъв гел за лице да използваме според типа кожа?
Гелът е новата любима формула на козметичните компании. Новите текстури, които се предлагат, са по-леки и по-нежни от всякога. А разновидностите от продукти са десетки - гел маска, почистващ гел, крем-гел за лице...
Гювеч - как се използва?Гювеч - как се използва?
С риск да намалим с една степен националната ви гордост или самочувствие, ще ви споделим, че всъщност още в Древен Рим подобни съдове са били използвани....
Сенки за вежди - как се слагат?Сенки за вежди - как се слагат?
Това означава, че гримът на веждите винаги ще изглежда правилен, елегантен и изтънчен. Цветовете могат да се използват индивидуално или смесени заедно. - Да се рисуват вежди със сенки и лесно....
Сапун за вежди - как се ползва?Сапун за вежди - как се ползва?
Стъпки на използване на сапун за вежди - Преди употребата на сапуна за вежди той трябва леко да се навлажни, така че да се получи паста, а не пяна, която да развали грима на веждите....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Как се използва сладкарски пош?Как се използва сладкарски пош?
Как да използвате правилно сладкарския пош? В началото сложете накрайника, който искате да използвате. За да не "избяга" пълнежа в процеса на пълненето, можете да го притиснете леко с пръсти....
За какво се използва сминдухът?За какво се използва сминдухът?
Освен това, сминдухът често се използва в приготвянето на местни деликатеси като пастърма, наденици и суджуци, както и на рибни ястия....
За какво се използва еньовчетоЗа какво се използва еньовчето
С помощта на еньовчето може да се подсири прясното мляко и макар тази техника да не се използва при нас, е много популярна сред северните народи....
Как се премахва гел лак?Как се премахва гел лак?
Важно е да използвате разтворител с по-голямо съдържание на ацетон, ниското съдържание ще направи разтварянето невъзможно....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
Много често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Коя подправка за какво се използва?Коя подправка за какво се използва?
Използва се и при приготвянето на ястия от зеле или цвекло, доматени ястия, зеленчукови салати и зеленчукови пайове....