Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Възприемаме света спрямо езика, на който говорим
Оказва се, че езикът, на който говорим, ни кара да възприемаме заобикалящата ни действителност по различен начин.
Дори и да ви се струва, че виждате света, какъвто е, това определено не е така....
Говорете на два езика, за да развиете мозъка сиКолкото по-често говорите на два и повече различни езика, толкова по-силно развивате когнитивните си навици. Редовното използване на два езика подобрява умствената дейност....
1
В Ридинг говорят на 150 езика
Човек, който говори пет езика, е смятан за полиглот. Но какво можем да кажем за учители, които трябва да се справят с хлапета, говорещи на 150 различни езика?...
Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Шоколадова торта на два етажа
За декорацията на нашата шоколадова торта поръсваме в средата и встрани с натрошени чаени бисквити и какао на прах.
Пригответе си тази шоколадова торта на два етажа с повод и без повод....
Сватбена торта на два етажаС него се шприцоват формички по ръба на блатовете. Последният етаж на тортата се украсява с плодове.
Може да импровизирате с украсата за сватбена торта на два етажа....
1
Шоколадов сладкиш на два етажа
Разбийте на пухкав крем мекото масло със захарта, добавете едно по едно яйцата и добре разбивайте след всяко....
Оризът - различни видове, различно приготвяне
Този вид италиански ориз се препоръчва не само за ризото, но и за различни видове предястия и храни, приготвени във фурната....
За какво отговарят различните части на езика
Всеки рецептор е по-чувствителен към определен вкус, затова в зависимост от разположените луковици всяка част на езика има изострено усещане за различно възприятие....
Как да замразим нахут
Сипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата.
След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир....
Как да изсушим дренки
През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Възможно ли е човек да говори с мъртвитеВсички религии еднозначно проповядват, че човекът е дух, а духът е вечен. И това е така действително. Умира тялото, при което духът се освобождава и го напуска.
След като го напусне, духът запазва основните способносте...
20
Какво да говорим на първа среща
Това ще е хитро решение, защото мъжете обичат да говорят за своите цели и мечти....
Различни Великденски козунациПоследното тесто разделяме отново на две, едното топче в средата, а от второто се оформят два дълги фитила и се усукват край топчето в средата. Оставят се да втасват 30 минути на топло, докато се напълнят тавите....
1
По-различни банички
Тъй като имах голям пакет кори за баница и исках да направя малко по-различни от традиционните банички, заложих на тези интересни варианти....
Различни пълнени чушки
Изчистените чушки разрязваме на две и редим в тава , оризът с каймата се запържва и се добавят подправките и малко вода.
Вари се до готовност и се пълни в чушките. Запичаме във фурната до готовност....
Различни спагети Болонезе
Поръсваме различните спагети Болонезе с пресен лук, маслини и настъргваме останалият кашкавал....
Различни домашни брускети
Франзелата се нарязва на тънки филийки. Така нарязани тънките филийки се препичат на тостер.
Намазваме част от препечените брускети с крема сирене, другата част с топено сирене....
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....