Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Възприемаме света спрямо езика, на който говоримВъзприемаме света спрямо езика, на който говорим
Оказва се, че езикът, на който говорим, ни кара да възприемаме заобикалящата ни действителност по различен начин. Дори и да ви се струва, че виждате света, какъвто е, това определено не е така....
Говорете на два езика, за да развиете мозъка сиГоворете на два езика, за да развиете мозъка си
1
Колкото по-често говорите на два и повече различни езика, толкова по-силно развивате когнитивните си навици. Редовното използване на два езика подобрява умствената дейност....
В Ридинг говорят на 150 езикаВ Ридинг говорят на 150 езика
Човек, който говори пет езика, е смятан за полиглот. Но какво можем да кажем за учители, които трябва да се справят с хлапета, говорещи на 150 различни езика?...
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Шоколадова торта на два етажаШоколадова торта на два етажа
За декорацията на нашата шоколадова торта поръсваме в средата и встрани с натрошени чаени бисквити и какао на прах. Пригответе си тази шоколадова торта на два етажа с повод и без повод....
Сватбена торта на два етажаСватбена торта на два етажа
1
С него се шприцоват формички по ръба на блатовете. Последният етаж на тортата се украсява с плодове. Може да импровизирате с украсата за сватбена торта на два етажа....
Шоколадов сладкиш на два етажаШоколадов сладкиш на два етажа
Разбийте на пухкав крем мекото масло със захарта, добавете едно по едно яйцата и добре разбивайте след всяко....
Оризът - различни видове, различно приготвянеОризът - различни видове, различно приготвяне
Този вид италиански ориз се препоръчва не само за ризото, но и за различни видове предястия и храни, приготвени във фурната....
За какво отговарят различните части на езикаЗа какво отговарят различните части на езика
Всеки рецептор е по-чувствителен към определен вкус, затова в зависимост от разположените луковици всяка част на езика има изострено усещане за различно възприятие....
Различни поничкиРазлични понички
Режем с формички и пускаме да се изпържат на маслена баня....
Различни мъфиниРазлични мъфини
По желание може и допълнителна украса на вашите различни мъфини....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Сипете вода и го оставете за едно денонощие, като на всеки 3-4 часа сменяте водата. След като времето измине, изхвърлете водата и измийте нахута. Прецедете с гевгир....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Възможно ли е човек да говори с мъртвитеВъзможно ли е човек да говори с мъртвите
20
Всички религии еднозначно проповядват, че човекът е дух, а духът е вечен. И това е така действително. Умира тялото, при което духът се освобождава и го напуска. След като го напусне, духът запазва основните способносте...
Какво да говорим на първа срещаКакво да говорим на първа среща
Това ще е хитро решение, защото мъжете обичат да говорят за своите цели и мечти....
Различни Великденски козунациРазлични Великденски козунаци
1
Последното тесто разделяме отново на две, едното топче в средата, а от второто се оформят два дълги фитила и се усукват край топчето в средата. Оставят се да втасват 30 минути на топло, докато се напълнят тавите....
Различни домашни КренвиршкиРазлични домашни Кренвиршки
Печем на 180 градуса в тавичка с хартия за печене и намазана с олио....
По-различни баничкиПо-различни банички
Тъй като имах голям пакет кори за баница и исках да направя малко по-различни от традиционните банички, заложих на тези интересни варианти....
Различни пълнени чушкиРазлични пълнени чушки
Изчистените чушки разрязваме на две и редим в тава , оризът с каймата се запържва и се добавят подправките и малко вода. Вари се до готовност и се пълни в чушките. Запичаме във фурната до готовност....
Различни спагети БолонезеРазлични спагети Болонезе
Поръсваме различните спагети Болонезе с пресен лук, маслини и настъргваме останалият кашкавал....
Различни домашни брускетиРазлични домашни брускети
Франзелата се нарязва на тънки филийки. Така нарязани тънките филийки се препичат на тостер. Намазваме част от препечените брускети с крема сирене, другата част с топено сирене....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....