Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кексът на мамаКогато е готов кексът, се завива с памучна кърпа, докато изстине, за по-лесно отлепване.
По желание декорираме с пудра захар, сметана или течен шоколад.
Кексът на мама е много вкусен....
6
Мидите на мама
Малко преди да ги свалите от котлона, добавете нарязания на ситно девесил към мидите на мама....
Туршията на мамаЗеленчуците се нарязват в голяма тава.
Слагат се в буркани. След което се заливат с топлата саламура.
Това е най-вкусната туршия, която съм яла.
Туршията на мама е супер....
1
Бухтите на мама
Тестото се покрива с кърпа и се оставя да си почине 10 минути.
Разделя се на две части, оформят се на топки и всяка се разточва.
С остър нож се нарязват бухтички.
Пържат се от двете страни в горещо олио....
Поничките на мама
Буквално за секунди са готови, обръщат се до готовност. От това тесто се приготвят 30 понички.
Поръсваме Поничките на мама с пудра захар....
Тутманика на мама
След като е втасал тутманикът се намазва с разбития жълтък с малко олио. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.
Тутманика на мама е много вкусен....
Кекса на мама
Разбиват се с миксер яйцата със захарта на пяна. Добавят се вода, олио и накрая брашното с бакпулвера.
Разбърква се с вилица на гладка кексова смес....
Палачинките на мамаВсичко се разбърква заедно като последователността е, както съм ги написала отгоре.
Млякото се слага постепенно.
Правят се на загрят тиган с малко мазнина....
2
Кифличките на мама
Всяка топка се разточва на кръг и се изрязва на триъгълници.
В широкия край на всеки триъгълник се слага по малко мармалад и се завива. Пече се в умерена фурна до златисто....
Рулото на мамаНавивате го, както е в кърпата, на руло и го слагате в поднос.
Внимателно го развивате, за да не се начупи, мажете го със сладко и навивате на руло. Слагате отгоре парченца масло и поръсвате с пудра захар....
2
Гювечетата на мама
Слагаме във фурната да се пекат за около 20 минути на 200 градуса. Вадим гювечетата, чупим по едно яйце на всяко и поръсваме с кашкавал. Връщаме във фурната за още 10-12 минути....
Питката на мама
Получава се рядка каша, към която прибавяте постепенно брашно, докато се получи меко и еластично тесто. Месете го около 5-6 минутки.
Оставете го да почине и го разделете на три топки, които разточете на тънко....
Мусаката на мамаКартофите се дробят на малки кубчета и се слагат в тава.
Добавя се месото, надробен лук, доматения сок, подправките, олиото и маслото и се разбъркват добре....
1
Милинките на мама
Омесват се малки топчици и се нареждат не много плътно в намазана с мазнина тава....
Курабийките на мама
Яйцата се разбиват добре, заедно със захарта и киселото мляко, към което сме разтворили содата....
Рогчетата на мамаВърху обилно набрашнен плот разточете топките тесто на тънки листове, като се стремите да са еднакви и правоъгълни....
1
Лютеницата на мама
След това се подправят допълнително на сол и захар, според вкуса. Олиото се загравя и в него се изпържва обелената и нарязана на две-три парченца ябълка....
Толумбичките на мама
В тенджера се сипва вода, захар и ванилия, оставя се да заври и да се сгъсти. Докато сиропът ври, с помощта на сладкарски пош, изпържвате толумбичките в предварително загрято олио в дълбок тиган....
Кошничките на мамаИзвадете тестото и нарежете на малки топчета. Всяко топче разточете върху ръката си и поставете във формичките за кошнички.
Смесете продуктите за плънката и с нея напълнете кошничките....
2
Тиквеникът на мама
Бележка: Може да се приготви с повече захар, ако го обичате по-сладък. Естествено може и с бяла захар....
Сладкишът на мамаВсички продукти се смесват и бъркат до получаване на еднородна смес. Половината от сместа се излива в намазнена и набрашнена тавичка и се пече до златисто. Пече се на загрята около 180-200 градуса фурна....
9
Баницата на мамаСлагате я да се пече на 160 градуса и си я наглеждайте, че бързо се изпича. След като се изпече, напръскайте баницата с вода и я обърнете в/у три купички за няколко минутки....
3