Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миши уши
Родът Миши уши /Hieracium/ наброява множество видове, които се диференцират много трудно помежду си. Представители на този род са разпръснати в Европа и Азия. В България се срещат над 20 вида от рода Миши уши. По - голяма...
Пържени свински уши
Свинските уши се почистват и измиват добре.
Варят се в тенджера с вода до готовност.
Изваждат се, нарязват се на ивички с дебелина 1 см и се овкусяват със сол, черен и червен пипер....
Бонбони Заешки уши
Върху тях се набучват заешки уши от изпечени бадеми. Поставят се в хладилника.
След 1 час са готови за следобедното кафе....
Пълнени свински уши
Премахваме торбичката, стреча и фолиото и нарязваме на филийки пълнените свински уши....
Пресовани свински уши
Ушите, изчистени и добре измити, се режат на половинки. Поставят се в тенджера под налягане. Прибавят се нарязани морковите на колелца, зеленият лук на по три парчета, главата лук на едро, джинджифила на по 1 см.
Добавя...
Панирани свински ушиВ тенджера с вряща подсолена вода слагаме добре почистените свински уши и варим до омекване.
В купа разбиваме яйцата, добавяме бирата, нарязания на дребно магданоз, брашното и малко сол....
2
Печени свински уши
Много добре почистете свинските уши.
Сварете ги във вряща подсолена вода за около 50 минути.
Отцедете сварените уши и ги нарежете на ленти....
Свински уши със зеленчуци
Свинските уши се пърлят, чистят, измиват и сваряват за около 40 минути в леко подсолена вода.
Бульонът се изхвърля....
Свински уши на скараГотовите свински уши слагайте в тенджера с капак и ги поръсвайте по желание с още малко соев сос....
5
Свински уши на фурна
Почистваме и измиваме свинските уши. Сваряваме ги в тенджера с подсолена вода, където сме добавили нарязаните на едро лук, моркови и целина.
Варим до омекване на ушите....
Свински уши на тиган
Щом ушите са готови, отнемаме от котлона и сервираме свински уши на тиган с резен лимон и студена бира или вино....
Варени свински уши на барбекю
В тенджера поставяме свинските уши. Към тях добавяме дафиновия лист, черния пипер, скилидките чесън и солта.
Покриваме с вода и оставяме да се варят....
Боб яхния със свински уши
Почистете свинските уши и ги залейте с обилно количество вода. Сварете ги до пълна готовност - около 1 час и 20 минути. Наблюдавайте ги, за да доливате водичка, когато изври....
Страхотно мезе от свински ушиИзмиваме добре и почистваме свинските уши. За мезето използваме хрущялната им половина.
Останалата част прибавете към съставките за свинска пача.
Поставяме ушите в студена вода и ги сваряваме, но не до готовност....
1
Свински уши на грил тиган
Поставяме двете уши, когато са готови от едната страна, обръщаме и на другата.
Нарязваме на ивици, поставяме в чиния, поръсваме със соевия сос и сервираме биреното мезе.
Свинските уши на грил тиган са готови....
Вкусни свински уши на скараПочистваме и измиваме ушите. Сваряваме ги в подсолена вода дотолкова, че да останат леко твърди, иначе има опасност да се разкашкат.
Нарязваме ги на лентички и в купа добавяме соев сос и черен пипер на вкус. Разбъркваме...
1
Пикантна чорба от свински уши
Свинските уши се почистват, пърлят с горелка и измиват добре. Сваряват се в леко подсолена вода за около 50-60 минути. Изваждат се и се нарязват на ситни кубчета....
Запечени свински уши с подправки
Полейте със соса и сложете свинските уши на фурна да се пекат.
Поднесете запечените свински уши с подправки с шарена сол....