Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица у дома
Отгоре върху пицата, по свой вкус, започваме да редим продуктите, но без царевицата.
Слагаме да печем във фурната и десетина минутки преди да е готова пицата, разхвърляме върху нея и царевицата.
Приятен апетит!...
Заради нелегални пестициди зарзаватът ни е пълен с отрови
Миналата година инспектори на БАБХ са заловили над 6 тона нелегални препарати за растителна защита, които според техни наблюдения увеличават нивата на пестициди по плодовете и зеленчуците и ги правят опасни за комуникация...
Спанак за всички сезони
Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките.
Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак.
Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният...
Цианид - всичко за опасната отрова
Хората усещат мирис на горчив бадем, но не всички цианиди го излъчват и затова не може да бъде уловен винаги.
Вдишването на високи дози цианид води до загуба на съзнание и често до смърт....
Зеленчукова кремсупа за всички вкъщиТях си добавяме в зеленчуковата кремсупа за всички вкъщи преди похапване....
1
Козунаци - всички от едно тесто
За козунака всички продукти трябва да бъдат на стайна температура.
Пресейте брашното в по-голям съд, в които ще месите....
Вещите, които спокойно може да изхвърлите от дома си
Домът е мястото, където трябва да се чувстваме уютно. Той е нашата крепост. Тази крепост обаче понякога се задръства. Много от нас са свикнали да трупат вещи, които реално не служат за нищо и само затормозяват пространството...
10 неща, които да изхвърлите незабавно от дома си
Задължителен предмет, който трябва да изхвърлите, са спрелите часовници в дома ви....
Бързи и лесни бургери у дома
Хубаво е да постои поне 30 мин в хладилник.
Бургер кюфтетата приготвям на скара с керамична плоча....
Вълшебни ябълкови палачинки за всички възрасти
Оставете за 20 минути да почине.
Намазнете тиган, сипете смес и разпределете. Опечете вкусните палачинки от двете страни.
Сервирайте вълшебните ябълкови палачинки за всички възрасти със сладка или солена плънка....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да изхвърлим натрия от организма си
Независимо дали става въпрос за бурно парти, или безсмислено ядене на пакет чипс, докато гледате любимия си сериал, нищо не е по-неудобно от това да не можете да закопчаете панталона си заради подуване на стомаха. Виновникът...
Защо трябва да изхвърлим старите възглавници незабавно?
Денят завършва с ободрителен сън, за да даде възможност на тялото да се възстанови от умората и да се подготви за следващия ден. Така поне си представяме цикъла на ежедневието. Понякога този ритъм е нарушен и причината е...
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1