Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица у дома
Отгоре върху пицата, по свой вкус, започваме да редим продуктите, но без царевицата.
Слагаме да печем във фурната и десетина минутки преди да е готова пицата, разхвърляме върху нея и царевицата.
Приятен апетит!...
Заради нелегални пестициди зарзаватът ни е пълен с отрови
Миналата година инспектори на БАБХ са заловили над 6 тона нелегални препарати за растителна защита, които според техни наблюдения увеличават нивата на пестициди по плодовете и зеленчуците и ги правят опасни за комуникация...
Спанак за всички сезони
Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките.
Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак.
Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният...
Цианид - всичко за опасната отрова
Хората усещат мирис на горчив бадем, но не всички цианиди го излъчват и затова не може да бъде уловен винаги.
Вдишването на високи дози цианид води до загуба на съзнание и често до смърт....
Зеленчукова кремсупа за всички вкъщиТях си добавяме в зеленчуковата кремсупа за всички вкъщи преди похапване....
1
Козунаци - всички от едно тесто
За козунака всички продукти трябва да бъдат на стайна температура.
Пресейте брашното в по-голям съд, в които ще месите....
10 неща, които да изхвърлите незабавно от дома си
Задължителен предмет, който трябва да изхвърлите, са спрелите часовници в дома ви....
Вещите, които спокойно може да изхвърлите от дома си
Домът е мястото, където трябва да се чувстваме уютно. Той е нашата крепост. Тази крепост обаче понякога се задръства. Много от нас са свикнали да трупат вещи, които реално не служат за нищо и само затормозяват пространството...
Бързи и лесни бургери у дома
Хубаво е да постои поне 30 мин в хладилник.
Бургер кюфтетата приготвям на скара с керамична плоча....
Вълшебни ябълкови палачинки за всички възрасти
Оставете за 20 минути да почине.
Намазнете тиган, сипете смес и разпределете. Опечете вкусните палачинки от двете страни.
Сервирайте вълшебните ябълкови палачинки за всички възрасти със сладка или солена плънка....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да изхвърлим натрия от организма си
Независимо дали става въпрос за бурно парти, или безсмислено ядене на пакет чипс, докато гледате любимия си сериал, нищо не е по-неудобно от това да не можете да закопчаете панталона си заради подуване на стомаха. Виновникът...
Защо трябва да изхвърлим старите възглавници незабавно?
Денят завършва с ободрителен сън, за да даде възможност на тялото да се възстанови от умората и да се подготви за следващия ден. Така поне си представяме цикъла на ежедневието. Понякога този ритъм е нарушен и причината е...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....