Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черен хляб със содаЧерен хляб със сода
Температурата се намалява на 195°С и се пече още 20-25 минути. Изпеченият хляб се обръща върху решетка и се оставя да изстине. Черният хляб със сода е готов....
Лимецов хляб със содаЛимецов хляб със сода
Лимецовият хляб със сода е вкусен и лесен за приготвяне, защото не се меси дълго време и не се оставя да втасва....
Ирландски хляб със содаИрландски хляб със сода
1
Оформете кладенче и добавете киселото мляко, с вилица започнете да бъркате до получаването на грубо тесто. Поставете тестото върху набрашнен плот и доомесете за кратко, колкото да го съберете на топка....
Хляб със зехтин и содаХляб със зехтин и сода
1
Оставяме го да си почине 10 мин. Мажем го с част от разбит жълтък с четка. Поръсваме обилно със сусам. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност....
Хляб от спелта със содаХляб от спелта със сода
Замесете меко, но нелепнещо тесто ръсвайки си по малко от бялото брашно докато спре да ви лепне. Тестото не трябва да се меси дълго време, за да не се неутрализира набухвателния ефект на содата....
Сладкиш със сода за хлябСладкиш със сода за хляб
Разбиват се яйцата със захарта, добавяме олиото, киселото мляко с разбита в него сода за хляб. Накрая се сипва брашното, разбърква се кексова смес, сипваме в намазанена и набрашнена тава....
Мекици със сода за хлябМекици със сода за хляб
21
Омесва се средно твърдо тесто, което се намазва с олио и се поставя в найлонова торбичка да втаса най добре от вечерта до сутринта....
Какво можем да почистим със сода за хлябКакво можем да почистим със сода за хляб
Содата за хляб е едно универсално средство, чиито приложения са толкова много, че трудно ще можем да ги изброим в тези редове. Знаете, че тя се използва масово в кулинарията, но тук ще ви покажем и че тя е чудесно средство...
10 начина да използвате сода за хляб в градината10 начина да използвате сода за хляб в градината
Обикновената сода за хляб се използва не само при любимите ни вкусни печива и при стомашни киселини, за миене на съдове и избелване на зъби. Тя също е ефективно средство при болести по растенията, начин за ...
Ирландски хляб със сода и кисело млякоИрландски хляб със сода и кисело мляко
Имайте предвид, че този вид тесто не се меси продължително - необходимо е само да се оформи на топка. Застелете тава с хартия за печене и сложете топката тесто отгоре....
Царевичен хляб с кисело мляко и содаЦаревичен хляб с кисело мляко и сода
Трябва да се получи меко тесто. Намазваме го с мазнина и поставяме в намазнения съд в, който ще печем царевичен хляб. Притискаме от всички страни, да стане равно навсякъде....
Сода за хляб срещу бакпулвер. Каква е разликата?Сода за хляб срещу бакпулвер. Каква е разликата?
Станете по-добър хлебар, като научите истинските разлики между бакпулвера и содата за хляб. Днес ще обсъдим една от най-объркващите теми в цялото царство на печенето. Каква е разликата между бакпулвера и содата? Еднакви ли...
Осем съвета за красота със сода за хлябОсем съвета за красота със сода за хляб
Освен за печене можете да използвате сода бикарбонат и за отстраняване на лоша миризма в хладилника и за почистване на загорели съдове. Как обаче можете да я използвате като разкрасително, оздравително или хигиенно средство...
Как да отслабнем и да се разкрасим през новата годинаКак да отслабнем и да се разкрасим през новата година
Много хора отлагат свалянето на излишните килограми за след Нова година. Вместо обичайните обещания за сваляне на килограмите, концентрирайте се върху дванадесет задачи, които ще ви помогнат да осъществите тази цел през...
Как да се разкрасим у дома с рициново маслоКак да се разкрасим у дома с рициново масло
То също така е ценно, когато искаме да се разкрасим у дома. Разкрасяване на косата с рициново масло 1. Налейте малко масло в дланите, разтрийте и смажете косата с рициново масло....
Есенно почистване на дома само със сода за хлябЕсенно почистване на дома само със сода за хляб
С настъпването на есента и листата започват да падат, това е идеалното време да почистите основно дома си, за да се подготвите за по-студените месеци. Въпреки че на пазара има безброй почистващи продукти, може да...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Амонячна СодаАмонячна Сода
1
Амонячната сода, позната още като амониев карбонат представлява розови, бели, сиви или безцветни кристали, които отделят добре изразен мирис на амоняк. Амонячната сода се получава по синтетичен път, а в хранително-вкусовата...