Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дантелата - модерна или не?Дантелата, която е класика в модата, беше актуална още миналата година и нейната роля, като мотив в облеклото и аксесоарите остава и тази....
1
Баница, която не спадаВземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло....
8
Бялата сватбена рокля вече не е актуална
Отминаха времената, в които всички жени по света се омъжваха в бяла сватбена рокля. 90 процента от булките това лято са предпочели екрюто като цвят за празничния си тоалет.
Стилисти смятат, че този цвят е харесван и...
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки.
Готовото...
5
Шофьорски кекс, който не съхнеТози кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат.
Приготвя се лесно и бързо. В купа се разбиват с миксер 4 домашни яйца със бурканче захар, непълно...
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
4
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци).
Поръсете го със сол и разбъркайте добре.
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
2
Малтодекстрин - отрова или не?
Днес в състава на много хранителни продукти (и не само) можете да видите хранителната добавка, наречена малтодекстрин. За мнозина това име предизвиква негативни емоции, тъй като това вещество практически не е познато на потребителите...
Да вечерям или не“Да вечерям или не? ! ” – въпрос, който си задават непрестанно милиони хора по света, които се опитват да преборят излишните килограми. Непрестанното измъчване от чувството за глад, което ни връхлита след залез слънце, е...
4
Супата-полезна или не?Супата, която е неделима част от менюто ни, особено когато сме на диета, е по-скоро вредна, отколкото полезна, смятат френски диетолози.
Според тях заради високата температура, при която се готвят продуктите в чорбата...
4
Тесто за мекици, което не задържа мазнина
Оставяме около час, преди да пържим мекиците, или поставяме в плик в хладилника за следващия ден....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли.
Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Каймата се омесва с рендосан ситно лук, кимион, черен пипер и чубрица.
Добавя се яйцето, сух хляб се намокря с вода, отцежда се и добавяме в каймата заедно със малко сода за хляб.
Разбърква се добре и оставяме за кратко...
Bomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
3
Зимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Кленовият сироп: здравословен или не?
Кленовият сироп е популярен естествен подсладител, за който се твърди, че е по-здравословен и по-хранителен от захарта. Важно е обаче да разгледаме науката, която стои зад някои от тези твърдения.
Тази статия обяснява...
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща.
Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно.
В...
Кифлички с шоколад или мармалад
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал.
Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
Щирник или габровската зелена баница
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край.
В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Саламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Гевречета със сусам или мак
Поръсват се със сусам или мак.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.
Гевречетата със сусам или мак са много вкусни....