Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога трябва спешно да се обадите на водопроводчик?Кога трябва спешно да се обадите на водопроводчик?
В тези ситуации понякога също е необходимо да се обадите на ВиК услуги....
Карамел МуКарамел Му
Прибавяме горещото мляко и продължаваме да бъркаме, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Прехвърляме в намаслена тава и изчакваме да изстине....
Бонбони Карамел МуБонбони Карамел Му
3
След като изстине, прибираме в хладилник за няколко часа, за да се охлади. Нарязваме на парченца или с формички за сладки и поднасяме бонбоните с листенца мента. Бонбоните Карамел Му са готови....
Ретро бонбони Карамел МуРетро бонбони Карамел Му
1
След като изстине, се разчупва или реже на ретро бонбони Карамел Му. Вариант е да разлеете сместа и във формички за бонбони....
Домашни бонбони Карамел МуДомашни бонбони Карамел Му
Прибавете към карамела при непрекъснато бъркане сгорещеното мляко и когато сместа започне да се отделя от стените на съда, я изсипете в намазнена тава....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Рецепта на руски лекар подобрява зрението и смъква диоптриРецепта на руски лекар подобрява зрението и смъква диоптри
Изсипете меда в отделен съд. Към него добавете орехите, алоето и прясно изцедения сок от лимоните. Разбъркайте добре съставките с помощта на дървена лъжица до образуване на хомогенна смес. Изсипете получения продукт в...
Детски гофретиДетски гофрети
По-гъста от боза трябва да е сместа. Оставяме за 10 минути да почине. След това мажем гофретника с масло и изливаме сместа за гофретите. Детските гофрети са готови....
Детски огретенДетски огретен
Може да декорирате чинията по различни начини. На снимката се вижда моя избор. Помага много при злояди деца. Приятен апетит с моя детски огретен!...
Детски сандвичиДетски сандвичи
2
Сложете ги да се изпекат в загряна скара или ги наредете в тава, като ги запечете до приятен загар във фурната....
Детски меденкиДетски меденки
Печете в гореща фурна/стават бързо, за около 3-4 минути/, като внимавате да не прегорите. Гарнирайте меденките по ваш вкус с течен шоколад. Детските меденки са готови....
Детски катмиДетски катми
2
По желание се намачква половин банан и се прибавя към сместа. Сипвате по 2 с.л. във формички и се пекат до готовност. Гарнирайте по желание с мед или сладко!...
Детски палачинкиДетски палачинки
2
Може да се използва бутилка от оцет с дозатор или от веро. Ако е с по-малък отвор е по-добре, защото ще се рисува с по-тънка струйка фигурата, иначе сместа се разлива и се деформира....
Детски шишчетаДетски шишчета
1
Готовите детски шишчета подредете в кръг в подходяща чиния около останалите продукти, които сте смесили на куп в средата на платото. Да ви е сладко!...
Детски сандвичиДетски сандвичи
2
Сложете ги да се изпекат в загряна скара или ги наредете в тава, като ги запечете до приятен загар във фурната....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Кога да започнем да се обезкосмяваме?Кога да започнем да се обезкосмяваме?
Отговорът на въпроса за началото на обезкосмяването изглежда прост - когато космите пораснат до степен да станат видими и да създават неприятно усещане, е време за обезкосмяване при младежите. Всъщност тази постановка...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...