Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Туршия с гулия
Отгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината.
Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса....
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете по един ред лук на дъното на приготвените буркани. Отгоре подредете бамята...
1
Туршия с броколи
Оставете туршията на хладно място. В продължение на 2 седмици източвайте и отново наливайте течността през 2-3 дни, след което туршията с броколи е готова....
Туршия с топла саламура
Оставяте малко да поизстине и наливате топла, слагате капачки и няколко дни разклащате туршията....
Сурова туршия с моркови
Продуктите са за 4 буркана по 3 литра.
Всички зеленчуци се измиват добре, морковите се остъргват, зелето се нарязва на резени, чушките се набождат тук и там с вилица, доматите също.
На дъното е оцетът, солта, захарта...
Мешана Туршия в Буркани
Измиваме зеленчуците добре и нарязваме морковите на колелца, а всичко останало на дребно.
В голям съд ги смесваме, разбъркваме и напълваме в буркани.
Поставяме всички подправки в буркана, заливаме с вряла вода, запечатваме...
Гръцка туршия с патладжани
Напълнете бурканите с туршията, притиснете сместа, за да изкарате въздушните мехурчета, и налейте малко олио.
Затворете плътно и варете гръцка туршия с патладжани около 15 минути....
Гъбена туршия с вино
Готовата гъбена туршия може да се съхранява на тъмно и хладно място за дълго време.
Страхотна и много вкусна гъбена туршия с вино....
Медена туршия с камби
Пуснете вътре таблетка аспирин, за да запазите туршията. Залейте с горещата марината до винта на буркана и затворете....
Туршия в пластмасови бутилки
За да ни е лесно при ваденето на готовата туршия горната част на бутилката изрязваме, за да се получи по-широк отвор. Похлупваме шишето с отрязаното парче....
Селска туршия в бидонНа дъното на бидона се насипва солта и се намокря хубаво с оцет. Първо се слагат морковите, ако са дребни не се режат, а ако са едри се делят на две. Карфиолът се дели на големи розички и се добавя към морковите в бидона....
3
Цветна туршия с гулияНакисвате гулията за няколко часа преди да я остържете с нож, така се получава по лесно отстраняването на горния слой. Ако е по-едра, я режете на парчета. Карфиолът разделяте на розички, камбите режете на по-едри парчета,...
1
Туршия с брюкселско зеле
Измиваме и почистваме добре зарзавата. Накъсваме брюкселското зеле и карфиола на розички. Редим заедно с останалите продукти в голям буркан.
Възвираме марината от посочените съставки заедно с 500 мл вода. Оставяме маринатата...
Селска туршия с камби
Туршията се съхранява на сухо и хладно място.
Селската туршия с камби е готова....
Бърза туршия с карфиолНа следващия ден домашната туршия се обръща с капачката нагоре.
Така се процедира в продължение на десет дни, след което туршията с карфиол е готова за консумация....
1
Бърза туршия в бидонМоже да се консумира още на следващия ден бързата туршия в бидон.
На хладно място издържа повече от месец....
3
Гръцка туршия с лук
Затворете и съхранявайте туршията на хладно място.
Маринатата, която се прави от 1 и ½ ч.ч вода, 1 и ½ ч.ч оцет, олио, захар, сол, се кипва и се оставя да изстине.
Гръцката туршия с лук е готова....
Пържена туршия с яйца
Туршията се отцежда и се нарязва.
В тиган с олиото се запържва нарязания на ситно кромид лук. Прибавя се и туршията.
След като се запържи хубаво се прибавят и яйцата....