Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа Добра жена
Изпържете ситно нарязания праз и моркови в масло, прибавете нарязаните картофи, водата, захар, черен пипер, сол и оставете да се вари, докато всичко омекне.
Пасирайте супата след това, сложете я отново да се загрее на...
Запарка от салвия за добра паметДобре е да приемаме запарката от салвия на празен стомах рано сутрин.
Така елиминираме мазнините и токсините, като стимулираме храносмилателната система за целия ден....
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодите се разрязват на половина и се подреждат около борда на формата,
заливат се с крема, заглажда се добре и се връща в хладилника да стегне.
Украса по желание и е готов....
1
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Солена сьомга Направи си самЗа предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух!
Интересно...
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Добра физическа форма – добри резултати в училище
Децата, които са във форма, показват по-добри резултати в училище. Оказва се, че малчуганите, които са в по-добра физическа форма, имат и по-добра памет....
Чай от мента за добра памет и концентрация
Вдишваме и се наслаждаваме на приказния свеж аромат на чая от мента за добра памет и концентрация!...
За добра потентност - семена от коприва с банан
Стрийте или смелете 1 супена лъжица семена от обикновена коприва и размесете добре с каша от 1 стрит добре узрял банан.
Изяжте количеството за един ден....
Жените шефове стресират повече служителите си мъже
Началниците от женски пол стресират повече мъжете, посочва се в ново проучване. Господата се чувствали в по-голяма опасност, когато общуват с шефките си, отколкото ако са под ръководството на мъж. Мъжете компенсирали това...
Как да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко.
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начин
Като омекнат добавяме доматения сос (50 г доматено пюре разреждаме в 400 мл вода) и бъркаме добре. Добавяме 1 с.л. захар, скилидка чесън. Бъркаме до сгъстяване.
6....
Как да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Ако си слаба, значи си добра домакиняТези от вас, които поддържат чисти къщите си, са в по-добра физическа форма от тези, които живеят в разхвърляна обстановка, твърдят американски учени, цитирани от "Дейли мейл"....
2
Обезщетение за неизползван годишен отпуск
Годишният отпуск е едно от основните права на работниците и служителите, което им дава възможност да отдъхнат и да възстановят своята работоспособност....
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л....
Как да си направим домашно краве сиренеСухо осоляване - сиренето от всички страни се маже добре със сол. Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка....
3