Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъж3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъж
Ако вие сте от тези, които обичат да ги изкушават, знайте, че има ястия, които трябва да опитате поне веднъж в живота си. По-класически или оригинални, сладки или солени - има за вкуса на всеки....
30 неща, които всяка двойка трябва да направи заедно поне веднъж30 неща, които всяка двойка трябва да направи заедно поне веднъж
Разгледайте 30 забавни неща, които всяка двойка трябва да направи заедно поне веднъж: 1. Разгледайте ново място Вероятно познавате вашия квартал или град доста добре....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
Компрес с печен лук помага и при ставни болки. От печен лук можете да правите мехлеми или лапи и да налагате възпалени рани....
Печен лукПечен лук
2
Печете на 200 градуса за един час. Печеният лук е готов....
Да си приготвим печен лавракДа си приготвим печен лаврак
Можете да сервирате рибата с гарнитура от печени пресни картофи, варен ориз с подправки или салата от краставици. Следващата рецепта е по-лесна и бърза за приготвяне. За нея ще са ви необходими цели лавраци....
Достатъчно ли е да ям месо веднъж в седмицата?Достатъчно ли е да ям месо веднъж в седмицата?
Не е достатъчно да ядете месо само веднъж в седмицата. Това означава, по прости сметки, че ще консумирате месно ястие само четири пъти месечно....
Теглете се веднъж в седмицата, за да отслабнетеТеглете се веднъж в седмицата, за да отслабнете
В нея всяка седмица ще нанасяте данните от кантара и ще можете да отчитате осреднените стойности....
Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!
Легенда разказва, че сватбеното шествие при някои южни народи се ръководело от сватбар, носещ гордо на врата си венец от лук - символ за благополучие на младите семейства. Как се е появила тази традиция? Причината...
Салата от печен лукСалата от печен лук
Приготвяме дресинг с олиото, оцета, солта и черния пипер и заливаме изпечения лук. Магданозът се реже на много ситно и с него поръсваме салатата. Можем да украсим с маслини....
Разядка от печен лукРазядка от печен лук
По желание може да се добави и счукан чесън....
Печен лук във фолиоПечен лук във фолио
4
Всяка глава лук се разрязва на 4, без да се стига до основата. След това се правят още няколко разреза....
Печен лук с беконПечен лук с бекон
4
Печем във фурна на 220 градуса, докато лукът покафенее....
Печен лук на фурнаПечен лук на фурна
1
Почистете главите лук и ги нарежете на филийки с големина около 2 см. Подредете ги една до друга в тава, дъното на която предварително сте намазали с 1-2 с.л зехтин....
Гарнитура от печен лукГарнитура от печен лук
Подредете ги в намазнена тава и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 190 градуса до лек загар....
Печен лук по френскиПечен лук по френски
Печете пълнения лук за около 30 минути на 180 °C. Печеният лук по френски е страхотна гарнитура към различни меса и риби....
Печен лук с орехов сосПечен лук с орехов сос
Необеленият лук се пече 7-9 минути при 100% мощност на микровълновата. Приготвя се сос от счуканите орехи и чесъна, нарязаната люта чушка и солта. Разбъркват се с малко вода и оцета....
Картофена чорба с печен лукКартофена чорба с печен лук
Изчистваме лука от обелките и печем на загрята фурна на 180 градуса за около половин час. Готовия печен лук нарязваме на малки парчета и заделяме настрани....
Печен лук с чеснов сосПечен лук с чеснов сос
Печем го на скара или на тиган, докато омекне. През това време приготвяме чесновия сос по следния начин: разбиваме много добре киселото мляко и прибавяме настъргания на ситно ренде чесън и подправките....
Селска салата с печен лукСелска салата с печен лук
Пече се около 40 минути на 180°С-190°С. След това се обелва и нарязва. Овкусява се с олио, сол и оцет....
Селска салата от печен лукСелска салата от печен лук
Взимате 10-15 глави лук, не много големи и горе-долу с еднаква големина, за да се изпекат равномерно. Лукът се слага в малка тавичка и се пече без да се бели в загрята на 180 градуса фурна до покафеняване....
Печен лук в Еър ФрайърПечен лук в Еър Фрайър
След като изтече времето, премахваме печения лук....
Как да приготвим печена гъскаКак да приготвим печена гъска
Тази процедура се прави, за да изсъхне кожата и при печене да стане златиста и хрупкава. Гъската трябва добре да се напълни и зашие....
Защо не трябва да печем месото над 250 градуса?Защо не трябва да печем месото над 250 градуса?
Ако приготвяте свинско месо, то тогава температурата трябва да е 180 градуса, както и за пилешкото. Допустимата горна граница на температурата е 250 градуса....
Печен червен лукПечен червен лук
Промушете всеки лук с дървено шишче. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън. Прехвърлете ги в чиния и оставете настрана, за да изстинат....