Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вреди от царевичния сироп
Освен с посоченото, употребата на царевичен сироп се свързва още с вреда, която може да донесе на черния дроб....
Защо е вреден ибупрофенът?
При болка и висока температура винаги посягаме към нестероидните противовъзпалителни средства. Те са популярни и се продават без рецепта по аптеките. Парацетамолът, диклофенакът, ибупрофенът са сред най-известните от...
Защо парацетамолът е вреден?
Парацетамолът е широко използвано лекарство без рецепта за лечение на болка и намаляване на високата температура. Главоболие, зъбобол, навяхвания или настинка и грип, това лекарство може да осигури незабавно облекчение...
Царевичен сироп
Ползи и вреди от царевичния сироп
Царевичният сироп не е особено полезен за здравето, но колко вреден е зависи от вида му....
Кленов сиропВреди от кленов сироп
Макар и да носи редица ползи за здравето, кленовият сироп крие и някои рискове. Макар да съдържа важни хранителни вещества и незаменими антиоксиданти, той е с много високо съдържание на захар....
1
Защо захаринът е вреден?
Всички знаем колко вредни са те за организма.
Захаринът е триста пъти по-сладък от захарта. Той не се усвоява от организма, което води до натрупването му в организма....
Защо е вреден абортът?
Абортът представлява прекратяване на бременността, което може да стане чрез изхвърляне или отстраняване на ембриона или фетуса от матката. Различаваме спонтанен аборт, т.нар помятане, получен в резултат на усложнения...
Защо чипсът е вреден?
Причината за това е в наситените мазнини, които възпрепятстват правилното функциониране на мозъчните клетки и нанасят сериозни вреди на хормоналния баланс....
Защо е вреден глутенът?
Напоследък все повече се разпространява твърдението, че глутенът е вреден за здравето, но наистина ли е така? Какво представлява глутенът всъщност?...
Защо е вреден соевият лецитин?Когато приемаме преработени храни, съдържащи соев лецитин или Е322, можем да нанесем вреди на организма си, защото соята, която се използва за производството му, може да не е висококачествена....
1
Защо захарта е вредна?
Захарта се свързва с представата за сладост и изкушаващ вкус, но и с вреда за здравето. Всъщност сама по себе си захарта не е вредна, ако се консумира в допустими дози. Те са 25-45 грама дневно....
Защо пърженото е вредно
Количеството използвана сол в пържените ястия също трябва да се вземе предвид - колкото по-солено е едно ястие, толкова по-вредно е то....
Защо диетите са вредни
По-голямата част от американците са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Това са състояния, които носят повишен риск от хронични заболявания. Въпреки че диетата е логичният отговор при наддаване на тегло,...
Защо наргилето е вредно
Същото проучване показва, че децата, които са в тийнейджърска възраст, все по-често започват да пушат наргиле, защото си мислят, че в него няма нищо вредно....
Сироп от якон
Здравословни ползи и вреди на сиропа от якон
Като изключителен източник на желязо сиропът от якон поддържа здравето на имунната система. Това е много хранителен сироп, който съдържа калориите на половин буркан мед....
Глюкозо-фруктозен сиропВреди от глюкозо-фруктозен сироп
Трапезната захар е обявена за бяла отрова и консумацията ѝ значително намалява през последните години....
1
Защо и домашният хляб може да е вреден
Все повече изследвания и анализи показват как готовите хранителни продукти са вредни за здравето на човека. Така постепенно хората обръщат отново глава към миналото и домашно приготвените ястия....
Какво е графенов оксид и защо е вреден
Именно честотната лента прави графеновият оксид толкова вреден за човешкото тяло, тъй като няма какво да неутрализира токсичните вещества в тялото....
Обидата – защо ни вреди
Ако това се случи, трайната вреда от обидата е огромна и трябва категорично да се работи с психолог или психотерапевт за преодоляването й....
Вреден ли е сникърсът и защо?
Няма спор, че лакомството все още е любимо на малки и големи, но нека се запитаме не е ли вреден Сникърсът?...
Черешов сироп
Тъй като количеството е малко, сиропът е за директна консумация. Разрежда се с вода в пропорции, желани от вас, и се поднася с бучки лед....
Портокалов сироп
Излива се горещият сироп в нея, разбърква се, дърпа се от котлона и се оставя два часа да престои....
Златен сироп
Сиропът трябва да придобие меден цвят, но да е с по-рядка консистенция от него. Използва се за печене, различни десерти и глазури....
Царевичен сиропАко пък ще правим сироп в по-малки количества, можем да намалим количеството на захарта.
Разбъркваме, докато захарта се разтопи и течността се сгъсти. Изчакваме да изстине и сервираме....
1
Лавандулов сироп
Сервираме сиропа охладен в компанията на Совиньон блан, гарнираме с лимонени резени и разреждаме със сода.
Ако решим да съхраним ароматният сироп за студените зимни нощи, го стерилизираме 5 минути за капачката....