Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кекс само от два продуктаКексът само от два продукта е чуден!
PS: Кексът има вкус на брауни, не е много сладък и не бухва като стандартен кекс!...
5
Лесна закуска само с 3 продукта
Силна протеинова закуска - лесна закуска само с 3 продукта за силен старт на деня :)...
Безглутенови крекери без млечни продукти и яйца
Приятен апетит с тези безглутенови крекери без млечни продукти и яйца!...
Домашна пица с продукти от хладилника
Домашната пица с продукти от хладилника се нарязва и сервираме топла за обяд!...
Нежни лакти с продукти от кухнята
Така с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
Шоколадова бисквитена торта само с 4 продукта
Сметаната се сипва в тенджерка, слага се начупеният на парчета шоколад и маслото.
Слага се на котлона, да се затопли сметаната, като се бърка непрекъснато, докато шоколадът и маслото се стопят.
Бисквитите се чупят на...
Замразен лимонов мус само с три продукта
Получава се невероятен замразен лимонов мус само с три продукта!
Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа...
Имуностимулираща диета
Така например, аминокиселините глутамин и аргинин се считат за хранителна терапия при пациенти с хирургични операции поради способността им за стимулиране на имунната система....
Български продукт завладява света
Българският гъши дроб се оказа един от най-търсените продукти в Белгия. Дори нещо повече – в настоящия момент 80% от продавания продукт в световен мащаб е именно български....
Имуностимулираща картофена супа с пчелен прашецДа помогнем на нашия организъм да пребори вирусните инфекции с добра храна, а тази супа е източник на витамини, енергия, антиоксиданти и природния имунен стимулант пчелния прашец.
Почистваме и измиваме зеленчуците. Праза...
1
Суперхраните сред традиционните български продукти
Затова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем да си закупим на далеч по-достъпни цени....
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
12
Лазаня по български
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Традиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
21
Шакшука по български
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Шот Български флаг
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Български ябълков пай
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Традиционен български сладкишЗамесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа.
След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
3
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
30
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
1