Ezine.bg»Избрани Колекции»Готвене на Охлюви по Български
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

15

30

Охлювите се почистват, измиват се добре и се сваряват в няколко води, като в последната се добавя сол....

Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица, като бъркате постоянно....

Сварените охлюви се задушават в сгорещена мазнина и малко вода, след което в същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук и оризът....

Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути.
Горещите буркани се оставят с капачките надолу за 24 часа....

1

Когато заври, намалете котлона на по-ниска степен и го бъркайте непрекъснато....

Изсипете и нарязаните на дребно охлюви, разбъркайте за минута и прехвърлете сместа в чопър.
Може да използвате и пасатор....

Прибавете нарязаните на малки кубчета моркови и целина и чушката, нарязана на по-едри парчета....

В голям съд сложете млякото, водата, 5 с.л. захар, 3 с. л. масло, сол и яйцето. Сипват се 2 чаши брашно и разбъркваме добре.
Прибавя се натрошената...

Българска лучена супа доказва, че не е нужно едно ястие да съдържа много продукти, за да е вкусно.
Лукът се нарязва на тънки полумесеци....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: