Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Всичко за Дървото на Свети Петър (Свято дърво)
Ако не сте запалени по езотериката, е малко вероятно да сте чували за Дървото на Свети Петър. Познато е като Пало Санто, което в превод от испански означава Свято дърво....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Сандалово дърво
Сандаловото дърво /Santalum, Sandalwood/ представлява вечнозелено паразитно дърво, което впива корените си в други дървета....
Чаено дърво
Състав на чаено дърво
Чаеното дърво съдържа етерично масло – 24% гама-терпинен, 40% терпинен, 5% цинеол и 10% алфа-терпинен....
Ягодово дървоЯгодово дърво в кулинарията
Плодовете на ягодово дърво са ядливи с много приятен червен цвят. Прекрасният червен цвят се появява, когато узреят и отдалеч изглежда, че дървото е отрупано с ягоди....
1
Бясно дърво
Плодът на бясно дърво е костилков яйцевиден яркочервен гол, освобождаващ се от хипантия преди узряване. Бясното дърво цъфти през март и април....
Крушово дърво
Описание и видове крушово дърво
Това дърво достига височина до 25 м, като диаметърът на короната може да бъде 5 метра. Клоните са изправени или леко увиснали....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да почистим мръсотия от дърво
Остатъци от боя
Тази комбинация е много добра за остатъци от боя върху дървото. След като дървото се почисти се избърсва със суха кърпа и се оставя да засъхне....