Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле Масала по индийскиПиле Масала по индийски
В 2 с.л. сгорещено масло запържете за кратко нарязаните чесън, лук и домати, прибавете лютеницата, овкусете с гарам масала, куркумата, кимиона и смления черен пипер и добавете свареното филе....
Пиле тика Масала в Instant Pot + air fryerПиле тика Масала в Instant Pot + air fryer
Само при вида на пиле Тика Масала в Instant Pot + air fryer ще ви се прииска да е вече на масата ви :)...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да подредим масатаКак да подредим масата
Или пък при подреждането на масата да поставите уж за украса полуизсъхнали цветя в центъра на масата....
Преслава залитна по женскоПреслава залитна по женско
Фолкпевицата Преслава отново бе забъркана в скандална история. Поредният слух я свърза с жена със скандално минало. След поредица от разочарования в любовта певицата е решила да пробва и с еднополовата любов. Обект...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Нарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар. Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
Тандури МасалаТандури Масала
Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия! Чудно Вкусно!...
Тикка масалаТикка масала
Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути. Махате от котлона, вадите канелената пръчка и сервирате ястието още топло....
Гарам масалаГарам масала
Гарам масала е Индийска смес от подправки. Използва се за зеленчукови и месни ястия....
Масала чайМасала чай
Разбъркваме и оставяме 5-6 минути да се запари ароматният чай. Връщаме тенджерата на котлона и тогава добавяме млякото. Към него добавяме меда и масала чаят е готов....
Гарам МасалаГарам Масала
Смесете подправките. Препечете ги на сух тиган и ги смелете на прах. Съхранявайте в бурканче, което е добре затворено. Друг вариант за ароматната подправка е микс от 1 ч.л. карамфил, 2 ч.л. канела, 1 ч.л. кориандър...
Пиле масалаПиле масала
Сгорещяваме олио и в него пържим получения сос, докато започне да се сгъстява, тогава прибавяме кърито и сметаната, разбъркваме....
Науката може да заличи човечествотоНауката може да заличи човечеството
Според него науката е едно от основните неща, които могат да заличат човешката раса....
Как да подредим красиво масатаКак да подредим красиво масата
Разпределете хляба в двата края на масата в специални панерчета, ако се хранят повече хора. Ако на масата има достатъчно място, прелейте супата в красив супник и го поставете в центъра на масата....