Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле Масала по индийски
В 2 с.л. сгорещено масло запържете за кратко нарязаните чесън, лук и домати, прибавете лютеницата, овкусете с гарам масала, куркумата, кимиона и смления черен пипер и добавете свареното филе....
Пиле тика Масала в Instant Pot + air fryer
Само при вида на пиле Тика Масала в Instant Pot + air fryer ще ви се прииска да е вече на масата ви :)...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да подредим масата
Или пък при подреждането на масата да поставите уж за украса полуизсъхнали цветя в центъра на масата....
Преслава залитна по женско
Фолкпевицата Преслава отново бе забъркана в скандална история. Поредният слух я свърза с жена със скандално минало.
След поредица от разочарования в любовта певицата е решила да пробва и с еднополовата любов. Обект...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурната
Нарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар.
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
Тандури Масала
Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия!
Чудно Вкусно!...
Тикка масала
Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути. Махате от котлона, вадите канелената пръчка и сервирате ястието още топло....
Масала чай
Разбъркваме и оставяме 5-6 минути да се запари ароматният чай.
Връщаме тенджерата на котлона и тогава добавяме млякото.
Към него добавяме меда и масала чаят е готов....
Гарам Масала
Смесете подправките.
Препечете ги на сух тиган и ги смелете на прах.
Съхранявайте в бурканче, което е добре затворено.
Друг вариант за ароматната подправка е микс от 1 ч.л. карамфил, 2 ч.л. канела, 1 ч.л. кориандър...
Пиле масала
Сгорещяваме олио и в него пържим получения сос, докато започне да се сгъстява, тогава прибавяме кърито и сметаната, разбъркваме....
Науката може да заличи човечеството
Според него науката е едно от основните неща, които могат да заличат човешката раса....
Как да подредим красиво масата
Разпределете хляба в двата края на масата в специални панерчета, ако се хранят повече хора. Ако на масата има достатъчно място, прелейте супата в красив супник и го поставете в центъра на масата....