Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изберем съдомиялна
След като съвсем логично сте стигнали до извода, че домът ви има нужда от съдомиялна, вероятно ще започнете да се чудите как точно да я изберете....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Бисквитки за Нова година
Готовите бисквити се оставят да изстинат хубаво, след това се украсяват с фондан.
Цифрите 2018 може да украсите с различен цвят фондан, както и да направите за тях панделки или снежинки....
Торта Честита Нова ГодинаЗа да залепнат добре, навлажнявайте ги лекичко.
Поднесете в празничната нощ с чаша шампанско.
Да ви е сладко!...
4
Пита за Нова година
В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със 1 с.л. захар и се оставя да шупне....
Зелник за Нова година
Полейте зелника за Нова година с разтопено масло и сложете да се изпече в умерена фурна....
Как да направим екологичен препарат за съдомиялна
Ето и простата рецепта за домашен препарат за съдомиялна....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Пълнено пиле за Нова година
Нова Година е празник, за който пълненото пиле трябва да не е просто пълнено пиле, а специално пълнено пиле.
Съществуват всякакви плънки за пълнежа на пилето - дали с ориз, дали с кайма, с хляб и с какво ли още не....
Свинско печено за Нова година
Изчакайте 15 мин, преди да нарежете вашето свинско печено за Нова година!
Източник на рецептата италианското кулинарно списание Cucinare bene!...
Снежни бонбони за Нова година
Всички бонбони се охлаждат в хладилник няколко часа, за да се стегнат. След това се поднасят. Вкусно, лесно и празнично!
Снежните бонбони за Нова година са готови....