Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изваем идеалното дупеКак да изваем идеалното дупе
Време е да изваем идеални бедра и дупе, с които да накараме всички да обръщат погледите си след нас!...
Бразилско бригадейроБразилско бригадейро
Сваля се от огъня и се оставя да се охлади. Оформят се малки топчета и се овалват в кокосови стърготини....
Бразилско кълцаноБразилско кълцано
Налива се около 1 к.ч. вода /трябва да е под нивото на продуктите/. Ястието къкри около 40 минути до омекване на продуктите. Подправя се с риган и се добавят нарязаните на дребно яйца и къкри още 1-2 минути....
Негърско дупеНегърско дупе
1
Отгоре поръсете със орехите и оставете да се охлади. Страхотен сладкиш с страхотен вкус!...
Тъжно! Ограничиха размерите на бразилското дупеТъжно! Ограничиха размерите на бразилското дупе
Стандартите за бразилско дупе се променят към по-елегантен вариант, съобщиха организаторите за конкурса за най-хубаво бразилско дупе Miss Bumbum, който ще се проведе през август....
Сладкиш Негърско дупеСладкиш Негърско дупе
22
Сложете Негърското дупе да се пече в предварително загряна фурна на 170-180 градуса до готовност (по-малко от 30 минути)....
Домашно негърско дупеДомашно негърско дупе
11
При добро желание в сместа за сладкиша може да се добавят 1/2 ч.ч. натрошени орехи и ванилия....
Сладкиш Негърско дупеСладкиш Негърско дупе
22
Сложете Негърското дупе да се пече в предварително загряна фурна на 170-180 градуса до готовност (по-малко от 30 минути)....
Бразилско сорбе с мангоБразилско сорбе с манго
1
Мангото се разрязва на две, обелва се и костилката се отстранява. Меката част се нарязва на ситно или се пасира. Захарта и водата се кипват и се варят на бавен огън до пълното разтваряне на захарта. Сваля се от котлона...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене. Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз. Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Джаботикаба - Бразилско гроздеДжаботикаба - Бразилско грозде
Позната е и под наименованието бразилско гроздово дърво или бразилско грозде поради голямата прилика с гроздето. Джаботикабата е разпространена в много тропически райони по света....
Бразилски ОрехБразилски Орех
14
Бразилски орех не вирее в никой друг край на света....
Бразилска кухняБразилска кухня
Ритми, танци, футбол, карнавали, радост и веселие – неизменна част от бразилския темперамент....
Бразилска епилацияБразилска епилация
3
Терминът бразилска епилация е наложен от седем сестри бразилки, които през 1987 г. основават салон в Ню Йорк. Именно те „запознават” света с тази епилация....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Вържете я на удобно място и оставете за 1 нощ, за да стегне сиренето. На следващия ден извадете от тензуха и оваляйте сиренето в едрата морска сол....