Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изваем идеалното дупе
Време е да изваем идеални бедра и дупе, с които да накараме всички да обръщат погледите си след нас!...
Бразилско бригадейро
Сваля се от огъня и се оставя да се охлади. Оформят се малки топчета и се овалват в кокосови стърготини....
Бразилско кълцано
Налива се около 1 к.ч. вода /трябва да е под нивото на продуктите/.
Ястието къкри около 40 минути до омекване на продуктите.
Подправя се с риган и се добавят нарязаните на дребно яйца и къкри още 1-2 минути....
Негърско дупеОтгоре поръсете със орехите и оставете да се охлади.
Страхотен сладкиш с страхотен вкус!...
1
Тъжно! Ограничиха размерите на бразилското дупе
Стандартите за бразилско дупе се променят към по-елегантен вариант, съобщиха организаторите за конкурса за най-хубаво бразилско дупе Miss Bumbum, който ще се проведе през август....
Сладкиш Негърско дупеСложете Негърското дупе да се пече в предварително загряна фурна на 170-180 градуса до готовност (по-малко от 30 минути)....
22
Домашно негърско дупеПри добро желание в сместа за сладкиша може да се добавят 1/2 ч.ч. натрошени орехи и ванилия....
11
Сладкиш Негърско дупеСложете Негърското дупе да се пече в предварително загряна фурна на 170-180 градуса до готовност (по-малко от 30 минути)....
22
Бразилско сорбе с мангоМангото се разрязва на две, обелва се и костилката се отстранява. Меката част се нарязва на ситно или се пасира.
Захарта и водата се кипват и се варят на бавен огън до пълното разтваряне на захарта.
Сваля се от котлона...
1
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Гювеч Да си оближеш пръститеИзвадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене.
Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз.
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да сварим лесно кестени
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Джаботикаба - Бразилско грозде
Позната е и под наименованието бразилско гроздово дърво или бразилско грозде поради голямата прилика с гроздето.
Джаботикабата е разпространена в много тропически райони по света....
Бразилска кухня
Ритми, танци, футбол, карнавали, радост и веселие – неизменна част от бразилския темперамент....
Бразилска епилацияТерминът бразилска епилация е наложен от седем сестри бразилки, които през 1987 г. основават салон в Ню Йорк. Именно те „запознават” света с тази епилация....
3
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Вържете я на удобно място и оставете за 1 нощ, за да стегне сиренето.
На следващия ден извадете от тензуха и оваляйте сиренето в едрата морска сол....