Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да излезем от зоната си на комфорт?
Не се отказвайте, за да излезете от зоната си на комфорт
Излизането от зоната на комфорт е процес, който може да носи и неуспехи, разочарования и критика....
Зона на комфорт - всичко, което трябва да знаете
Ако спрем да се страхуваме, ще ни бъде лесно да излезем от зоната на комфорт....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Мусака в Зоната
Залейте готовата мусака и печете на горен реотан до зачервяване.
Сервирайте с любима салата.
Цялата мусака в Зоната е 12 БПВМ.
Източник: Полъх от моята кухня...
Кашкавалки по Зоната
Пекът се на предварително загрята фурна на 180гр. за около 30-35 мин.
Всяка питка е равна на 1БПВМ по Зоната.
Кашкавалките са много вкусни и ухаят чудесно.
Кашкавалките по Зоната са готови....
Пица в Зоната
Освен това е балансирана по Зоната. Нали знаете, че в Зоната няма нищо забранено, стига да е правилно балансирано.
Проблемът при моята пица е, че не успях да я снимам готова изпечена....
Гювечета в Зоната
Пригответе си хубава салата и се насладете на тези вкусни гювечета.
И да знаете, най-важната подправка, която винаги използвам е любов. Ако я пропуснете, не се получава!
Гювечетата в Зоната са готови....
Паста по Зоната
Като загрее достатъчно, може да добавите сместа от яйце и настъргания кашкавал. Разбърквате и готово.
Сервира се гореща паста по Зоната....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да я накарам да излезем?
Да, да я накарате да излезе с вас може да ви се струва доста сложен процес, но ако предприемете следните стъпки, шансът ви за успех ще е доста по-голям. Ето как можете да я накарате да излезе с вас.
1....
Зеленчукови шницели в Зоната
Като се запекат, внимателно обърнете от другата страна с помощта на шпатула.
Много приятна на вкус гарнитура към всякакъв вид месо или яйца.
Важно е да ги хапвате с протеини.
Да ви е вкусно в Зоната!...
Нахутена питка по ЗонатаЦялата плоска питка е 4 бвпм и преспокойно може да се нареже на 4 парчета по 1 блок и да се допълва с друга храна.
Нахутена питка по Зоната е диетична и вкусна....
1
Пържени филийки по зоната
На 2 минути преди да изтече времето, обръщаме пържените филийки.
Поднасяме пържени филийки по зоната с плочка сирене....
Пилешки бутчета с бамя и картофи на фурна по зоната
21 Разделете на 6 равни порции. Всяка съдържа по 3 БПМВ.
Пилешки бутчета с бамя и картофи на фурна по зоната - да ви е много вкусно и зоново!...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1