Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапезаВижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза
Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза: pageШунка Ако ви остане шунка от коледната вечеря, покрийте я с бял плат, за да не изсъхва....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Брашно от Кафе: Какво представлява и как да го използвате?Брашно от Кафе: Какво представлява и как да го използвате?
Как може да се използва кафеeното брашно?...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Практични съвети за използване на утайка от кафеПрактични съвети за използване на утайка от кафе
За да използвате кафето като средство за отблъскване на насекоми и вредители, просто направете купчинки от остатъци от кафе и ги разпръснете на местата за сядане на открито....
Защо да използваме канела?Защо да използваме канела?
Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
Как да използваме стевияКак да използваме стевия
Ето как можете да я използвате и в своята кухня. Метод 1 - Използване на стевия в течна или прахообразна форма Използвайте чисти капки стевия....
Как да използваме хуск?Как да използваме хуск?
- Хускът може да се използва веднъж, за облекчаване на запек или можете да го добавите в ежедневната ви диета. Това ще подобри работата на вашата храносмилателна система....
Как да използваме лимонаКак да използваме лимона
Вътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Какво да сготвим с остатъците от картофиКакво да сготвим с остатъците от картофи
Вижте какво да сготвим с остатъците от празниците....
Какво да сготвим с остатъците от хлябКакво да сготвим с остатъците от хляб
Какво да приготвим с остатъците от хляб Ето някои вкусни идеи за оползотворяване на останал хляб....
Как правилно да съхраним остатъците от хранатаКак правилно да съхраним остатъците от храната
Също така е много важно да се знае, че остатъците от храна не бива да се претоплят повече от един път. Ако не сте успели да изядете цялото количество, което сте затоплили, то най-добре го изхвърлете....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Какво да сготвим с остатъците от празничната вечеряКакво да сготвим с остатъците от празничната вечеря
Остатъците от заведението складират и след това се използват за производство на биогориво. Използвайте остатъците от коледната трапеза и направете различни вариации на мусака, сочни сачове или зимни салати....