Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сребърната вода убива бактериитеСребърната вода убива бактериите
1
Астронавтите на международната космическа станция пият сребърна вода. При стомашни заболявания сребърна лъжичка се потапя за дванадесет часа в чаша вода и на сутринта се изпива на гладно цяла чаша....
Коктейл Сребърната ЖилкаКоктейл Сребърната Жилка
След това бавно изсипваме кюмел ликьора и изпиваме коктейла преди да са се смесили съставките. Насладете се на коктейла Сребърната Жилка....
Да си направим сами сребърна водаДа си направим сами сребърна вода
Сребърните йони, от своя страна, действат върху ензима, който използват патогенните микроорганизми и по този начин спира тяхното размножаване....
Сребърната вода мори акнето и брадавицитеСребърната вода мори акнето и брадавиците
Използвайте чист тампон за грим, напоен с течността, за да почистите място 2-3 пъти на ден и ще видите, че много скоро отново ще се радвате на здрава кожа....
Как сами да си направим сребърна водаКак сами да си направим сребърна вода
9
Можете сами да си направите сребърна вода, която да използвате за пиене или за дезинфекция, както и за измиване на лицето. Доказано е, че измиването със сребърна вода действа подмладяващо на кожата на лицето....
Здравословни ползи от сребърна водаЗдравословни ползи от сребърна вода
Разчитайки на напредналите технологии, се използва най-вече като колоидно сребро с концентрация във вода или по-известната сребърна вода....
Рецепта при възпаление на носаРецепта при възпаление на носа
Прави се отвара от лайка, с която се смърка и измива носът отвътре в продължение на 10 дни сутрин и вечер. Почива се 10 дни и отново промивки 10 дни. Едновременно с това и се пие топла по 1 чашка сутрин , също 10 дни...
Лайка при възпаление на носаЛайка при възпаление на носа
1 супена лъжица с връх дребна лайка се залива с 250 милилитра вряла вода. Оставете да кисне под капак за 1 час и прецедете. С помощта на пипета (капкомер) промивайте носа сутрин и вечер със запарката....
При кървене от носа - овчарска торбичкаПри кървене от носа - овчарска торбичка
Залейте 2 супени лъжици нарзан сух стрък овчарска торбичка с 200 милилитра вряла вода. Запарете за 10 минути и прецедете. Пийте по 200 милилитра, 2 до 4 пъти на ден....
Нестандартно използване на вода за устаНестандартно използване на вода за уста
Можете да използвате водата за освежаване на дъха, която съдържа алкохол, за да поддържате чистотата на ходилата си....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Розова вода - за какво е полезна и как да я използвамеРозова вода - за какво е полезна и как да я използваме
Има и още два начина за производство на розова вода - чрез варене и с използване на етерични масла....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да използваме стевияКак да използваме стевия
Ето как можете да я използвате и в своята кухня. Метод 1 - Използване на стевия в течна или прахообразна форма Използвайте чисти капки стевия....
Защо да използваме канела?Защо да използваме канела?
Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
Как да използваме лимонаКак да използваме лимона
Вътрешността на лимона може да се използва и за ароматизиране на кофата за отпадъци. Можете да използвате, преди за изхвърлите лимона, след като сте го използвали да почистите нещо друго....
Как да използваме хуск?Как да използваме хуск?
- Хускът може да се използва веднъж, за облекчаване на запек или можете да го добавите в ежедневната ви диета. Това ще подобри работата на вашата храносмилателна система....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...