Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Есенни кексчета с тиква
Излизат около 16 есенни кексчета с тиква.
На снимките са повече, защото правих тройна доза.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
Линцер с есенни плодове
Към останалото тесто се прибавя още малко брашно, за да се оформи топка и тестото да е по-стегнато.
Топката тесто се оформя във формата, като се разнася с пръсти върху хартията за печене, като се оформя и малък борд....
Есенни дребни шприцовани сладки
Извадете, охладете и преди да сервирате есенни дребни сладки, поръсете с пудра захар....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Хранителни комбинации, които да избягваме
абсорбират бързо, но в комбинация с месо или например млечни продукти, те се задържат прекалено дълго в стомаха и ще ферментира....
Есенни плодови сладкишчета с маскарпоне
Нашите вкусни есенни плодови сладкишчета с маскарпоне са готови....
Банички рулца с есенни плодове
Страхотен аромат на канела с есенни плодове - вкусно е!
Баничките рулца с есенни плодове са готови....
Маслен пай с есенни сливи
Изплакнете сливите, подсушете ги, нарежете на половинки, отстранете костилките.
Сложете омекотеното масло и захарта в купа, добавете яйцата едно по едно, като междувременно разбивате с миксера. Разбийте до хомогенност....
Есенни зеленчуци с орехов сос
Цвеклото се сварява и нарязва на ситно. Карфиолът се бланшира за около 5 минути в подсолена вода, след което се отцежда и нарязва на дребно. Спанакът се бланшира само за 1-2 минети, също се отцежда и нарязва. Зелето и празът...