Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Есенни ябълкови мъфиниЕсенни ябълкови мъфини
Нашите лесни и вкусни есенни ябълкови мъфини са готови....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Есенни кексчета с тикваЕсенни кексчета с тиква
Излизат около 16 есенни кексчета с тиква. На снимките са повече, защото правих тройна доза. Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
Линцер с есенни плодовеЛинцер с есенни плодове
Към останалото тесто се прибавя още малко брашно, за да се оформи топка и тестото да е по-стегнато. Топката тесто се оформя във формата, като се разнася с пръсти върху хартията за печене, като се оформя и малък борд....
Есенни дребни шприцовани сладкиЕсенни дребни шприцовани сладки
Извадете, охладете и преди да сервирате есенни дребни сладки, поръсете с пудра захар....
Есенни мъфини с ябълкаЕсенни мъфини с ябълка
Есенни мъфини с ябълка за всички у дома....
Запеканка от есенни зеленчуциЗапеканка от есенни зеленчуци
1
Запеканката с есенни зеленчуци е готова....
Есенни емпанади с тикваЕсенни емпанади с тиква
Есенните емпанади с тиква са готови....
Есенни бухти от морковиЕсенни бухти от моркови
Преди да ги сервирате, ги поръсете с пудра захар....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Хранителни комбинации, които да избягвамеХранителни комбинации, които да избягваме
абсорбират бързо, но в комбинация с месо или например млечни продукти, те се задържат прекалено дълго в стомаха и ще ферментира....
Есенни плодови сладкишчета с маскарпонеЕсенни плодови сладкишчета с маскарпоне
Нашите вкусни есенни плодови сладкишчета с маскарпоне са готови....
Банички рулца с есенни плодовеБанички рулца с есенни плодове
Страхотен аромат на канела с есенни плодове - вкусно е! Баничките рулца с есенни плодове са готови....
Маслен пай с есенни сливиМаслен пай с есенни сливи
Изплакнете сливите, подсушете ги, нарежете на половинки, отстранете костилките. Сложете омекотеното масло и захарта в купа, добавете яйцата едно по едно, като междувременно разбивате с миксера. Разбийте до хомогенност....
Есенни зеленчуци с орехов сосЕсенни зеленчуци с орехов сос
Цвеклото се сварява и нарязва на ситно. Карфиолът се бланшира за около 5 минути в подсолена вода, след което се отцежда и нарязва на дребно. Спанакът се бланшира само за 1-2 минети, също се отцежда и нарязва. Зелето и празът...