Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Пита за прощъпулникОставя се да втаса. В купа се смесват 4-5 с.л. брашно с малко вода - така че да се получи тесто (не съм мерила водата). От това тесто се изрязват крачета и по желание името на детето....
1
Погача за прощъпулникПогачата за прощъпулник сложете да се изпече в умерено загряна фурна до готовност....
22
Пухкава погача за прощъпулник
След като втаса питката за прощъпулник, се намазва с жълтък.
Пече се пухкавата погача за прощъпулник в предварително загрята фурна до 180 °C до готовност!
Да Ви е сладко!...
Сладка пита за прощъпулникПресяваме брашното и с останалите продукти замесваме тесто, което оставяме на топло и покрито с кърпа да втаса за около 30 минути....
28
Питка слънце за прощъпулник
Оставяме тестото да втаса за около 40 минути. Докато чакаме тестото да втаса си правим крачетата....
Ефектна Питка за ПрощъпулникОставяме розичките малко да втасат и през това време приготвяме надписа и крачетата от отделеното тесто, като му слагаме малко брашно и сол, за да не втаса повече....
1
Как се прави прощъпулник?Най-правилно е майката на детенцето да направи това, но ако тя няма възможност, може да помоли да я отмени жена с живи родители или в краен случай да си закупи готова такава....
1
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Пита прощъпулник на моята дъщеря
Разбъркваме хубаво с ръка и оставяме за около 5 минути да шупне, след което започваме да добавяме брашно. Замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса за около 30 минути....
Питка с масло за прощъпулник
Опакова се в стреч фолио и питката с масло за прощъпулник е готова да бъде търкулната и да разгадаем призванието на едно проходило детенце....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Украса на питка за прощъпулник
Върху оформена пита за прощъпулник може да се направи надпис Стъпвай смело, може да се добави и името на детето. Този надпис може да се направи, като от тесто се изпишат буквите....