Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Как да не се размазва черният моливКак да не се размазва черният молив
Помислете – особено в горещите месеци, колко жени с размазан молив виждате по улиците? И с колко от тях сте се спогледали разбиращо?...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как се размразява рибатаКак се размразява рибата
Как да НЕ се размразява риба? Между тези два метода наистина няма причина да опитате нещо друго....
Спиралата на времетоСпиралата на времето
2
Това е част от спиралата на времето. Айнщайн смятал, че ако нещо се е случило, то ще се случи отново. Според Хераклит, живял през пети век преди новата ера, цикълът на времето трае десет хиляди и осемстотин години....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Вълшебни жарени спирали на шишВълшебни жарени спирали на шиш
5
Оставете ги да се мариноват поне един час или най-добре цяла нощ. След това навивайте стегнато по една лента от месото около всяко шишче, за да се получи спирала....
Фънки размаза КрискоФънки размаза Криско
Самочувствието на рапъра Криско беше сериозно наранено, след като Фънки направо го размаза с критиката си в риалити шоуто "Музикална академия"....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Плосък ръжен хляб спиралаПлосък ръжен хляб спирала
Изпечете ръжения хляб спирала на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 35-40 мин....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне. В дълбока чиния сложете брашното. Оваляйте и изтупайте всяко парче от излишното количество....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
Азис пак взе спиралатаАзис пак взе спиралата
Той хваща отново спиралата не за да се хареса на някого, а за да изрази себе си и да задоволи душата си, пише Лайфстайл....