Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Как да не се размазва черният молив
Помислете – особено в горещите месеци, колко жени с размазан молив виждате по улиците? И с колко от тях сте се спогледали разбиращо?...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как се размразява рибата
Как да НЕ се размразява риба?
Между тези два метода наистина няма причина да опитате нещо друго....
Спиралата на времетоТова е част от спиралата на времето.
Айнщайн смятал, че ако нещо се е случило, то ще се случи отново. Според Хераклит, живял през пети век преди новата ера, цикълът на времето трае десет хиляди и осемстотин години....
2
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
4
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Вълшебни жарени спирали на шишОставете ги да се мариноват поне един час или най-добре цяла нощ.
След това навивайте стегнато по една лента от месото около всяко шишче, за да се получи спирала....
5
Фънки размаза Криско
Самочувствието на рапъра Криско беше сериозно наранено, след като Фънки направо го размаза с критиката си в риалити шоуто "Музикална академия"....
Топящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
3
Плосък ръжен хляб спирала
Изпечете ръжения хляб спирала на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 35-40 мин....
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне.
В дълбока чиния сложете брашното. Оваляйте и изтупайте всяко парче от излишното количество....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес....
2
Азис пак взе спиралата
Той хваща отново спиралата не за да се хареса на някого, а за да изрази себе си и да задоволи душата си, пише Лайфстайл....