Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Налепи по езикаНалепи по езика
1
Причини за налепи по езика Появата на бели налепи по краищата и в началото на езика сигнализира за нередност с бели дробове, а бели налепи в края на езика са показатели за бъбречен проблем....
Премахване на налепи по езикаПремахване на налепи по езика
Обикновено проблеми в храносмилателната система, токсини в стомаха причиняват белите налепи по езика, които може постепенно да се увеличават, т.е. езикът да става все по-облепен спрямо нормалното....
Желиран език по мексиканскиЖелиран език по мексикански
Езикът се сварява до готовност, като към средата на варенето се добавят лукът и морковите, нарязани на кубчета. Когато са готови, се отцеждат, а в бульона се сипва желатинът....
Свински Език по ЛовджийскиСвински Език по Ловджийски
В тенджера в леко подсолена вода сложете 1 бр. дафинов лист и няколко зрънца черен пипер, сварете свинския език до готовност /60-90 минути/. Изчакайте да изстине и нарежете свински език на филийки....
Телешки език по карибскиТелешки език по карибски
Добавя се кокосовото мляко, соевият сос и сместа се оставя да къкри, докато една трета от течността не се изпари. Езикът се нарязва, пуска се в горещия сос и се сервира....
Налепи по гърлотоНалепи по гърлото
Когато възпалението на гърлото не е сериозно и не изисква прием на антибиотици, може да премахнете налепите с хапване на няколко лъжици мед всеки ден. Подходящо хомеопатично лекарство е и чаят от лимон и мед....
Телешки език и шкембе по манастирскиТелешки език и шкембе по манастирски
2
Телешкият език и шкембе по манастирски са мнгоо вкусни....
Свински език и сърца по селскиСвински език и сърца по селски
Оставяме така да се изпари виното и варим на тих огън за 10 минути. Свински език и сърца по селски сервираме, докато гозбата с карантия е още топло....
Език в сачеЕзик в саче
1
Сварете почистения телешки език в тенджера под налягане заедно в подправките. Още топъл го обелете и го нарежете на филийки. Загрейте бавно сачето, което трябва да е добре намазнено....
Език в гювечеЕзик в гювече
2
След това с полученото се покрива езикът. По желание може да се капне и малко вино. Гювечетата се затварят с капачета и се пекат 20-30 минути на умерена фурна....
Език в гърнеЕзик в гърне
Добре е преди поднасяне да се поръси със ситно нарязан пресен магданоз....
Език на фурнаЕзик на фурна
По желание може да сложите и дафинов лист, както и зеленчукът от варенето. Запича се в умерена фурна, докато остане на мазнина....
Език в маслоЕзик в масло
7
Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
Език с гъбиЕзик с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън. По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана. Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Език в маслоЕзик в масло
7
Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте....
Премахване на налепи по зъбитеПремахване на налепи по зъбите
За красиви бели зъби без налепи, специалистите препоръчват веднъж седмично да се натриват със смес от една лъжичка фина сол и една лъжичка меден оцет. Консумирайте много ябълки....
Мезе от варен телешки език по селскиМезе от варен телешки език по селски
Осолете и намажете със селитрата суровия телешки език, оставете го в хладилника за 13-15 дни и след това го измийте и го сварете, така месото става по-крехко....
Помощ при бели петна по езикаПомощ при бели петна по езика
За да се отървете от белия и неприятен налеп, е добре да търкате ежедневно езика си с четката за зъби или с помощта на супена лъжица. Правете това всяка сутрин, преди измиването на зъбите....
Да познаем болестта по езикаДа познаем болестта по езика
1
Обаче има и много случаи на изглаждане, зачервяване и атрофия на езика. При запек езикът е обложен с лек и белезникав налеп, най-силно изразен в средата. Страничните части са зачервени....
Свински език в гювечеСвински език в гювече
Когато яйчицата побелеят, но са рохки в средата, свинският език в гювече е готов....
Телешки език на скараТелешки език на скара
1
Започваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни. Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
Телешки език в маслоТелешки език в масло
2
Прибавете нарязания на ивици език. Овкусете с черен пипер....
Агнешки език в сметанаАгнешки език в сметана
Оставете да поври малко за да се сгъсти и отстранете от огъня. Поснесете езика нарязан на филийки, залейте с гъбения сос и наръсете с магданоз. За гарнитура може да използвате сварен или задушен ориз....
Телешки език с кашкавалТелешки език с кашкавал
Езикът се сварява, обелва се и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки парчета и се задушава в разтопеното масло. Поръсва се със солта и черния пипер....
Език a la provencaleЕзик a la provencale
Залейте езика с лимонов сок преди поднасяне....