Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да приемате критиката като интелигентен човекКак да приемате критиката като интелигентен човек
Хората не обичат критиката и това е всеизвестно. Човешката природа е конструирана така, че да се чувстваме приятно, когато сме прави, и да се чувстваме зле, когато грешим....
Как да се научите да приемате комплименти?Как да се научите да приемате комплименти?
Казано с други думи, много от нас не знаят как да приемат комплименти....
Как да приемаме L-карнитинКак да приемаме L-карнитин
1
Плодовете и зеленчуците почти не съдържат този витамин, поради което вегетарианците задължително трябва да го приемат като хранителна добавка към менюто....
Приемате тези 6 консерванта, без дори да си давате сметкаПриемате тези 6 консерванта, без дори да си давате сметка
Страничните ефекти от приема на сорбати са силно главоболие, мигрена, кожни раздразнения, астма или хиперактивност....
Как да се събудите без кафеКак да се събудите без кафе
1
В студените дни ставането сутрин е истинска мъка. Толкова е трудно да се измъкнете изпод топлото одеяло, че ви се струва почти невъзможно. Има много начини да се събудите през зимата, без да използвате кафе. Колкото повече...
Как да се вталим без диетаКак да се вталим без диета
3
В стремежа си да постигнат фигура-мечта много хора опитват какви ли не диети, изтощават се с глад, което пагубно се отразява върху здравето им. Можете да влезете във форма без излишни жертви, достатъчно е да спазвате елементарни...
Как да се успокоим без лекарстваКак да се успокоим без лекарства
Паниката може да настъпи във всеки момент: можете да я разпознаете по учестено сърцебиене и усещане, че светът буквално се срива. За да се успокоите без лекарства, можете да използвате прости техники: дишайте правилно, общувайте...
Как да се епилираме без болкаКак да се епилираме без болка
Всяка жена знае, че епилирането не е от най-приятните дейности. От една страна, то не става бързо като с щракване на пръсти. За епилация на целите крака се подгответе да си отделите около 1 час време. А ако епилирате и други...