Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съветът на експертите! Как да разпознавате качествения мед
Доколко обаче медът, който купуваме, е качествен, отговорят експертите.
В рубриката Чети етикета на btv се разяснява най-достоверният начин, с който може да проверявате дали ви продават истински мед....
Как да разпознаем качествения мед?Разбира се захаросаният мед не е по-лош от течния, а е и гаранция за качествен и истински продукт.
Още повече, е че той винаги медът може да се разтопи на водна баня....
2
Как да разпознаваме златотоСъществуват няколко метода, чрез които можем в домашни условия да разпознаем дали златните бижута, които притежаваме са истински, само позлатени са или за съжаление съдържат всичко друго, но не и злато. Трябва да се отбележи...
4
Как да разпознаваме истинското маслоЕкспертите казват, че има 2 основни показателя, по които да разпознаваме фалшивото масло.
За съжаление, едва след като сме купили и отворили пакетчето, можем да разберем дали продуктът е истинско масло или не....
3
Как да разпознаем качествения зехтин?
Качественият зехтин има мек и приятен вкус. Не се заблуждавайте по цвета на зехтина....
Как да разпознаваме подготвителните контракции
Нито една жена не би искала да пристигне в болницата твърде рано или да започне да ражда в колата, на път за родилното. За това е хубаво всяка бременна жена да бъде наясно с две неща, а именно каква е разликата между родилните...
Как да разпознаваме опасните бенки
Бенките могат да се появяват на различни места по тялото, като определени изменения в техния вид могат да сигнализират за опасно заболяване. Затова внимателно трябва да оглеждаме бенките си за тревожни признаци....
Как да разпознаваме опасната пластмаса
Пластмасата може да причини различни вреди на организма, а някои лекари и проучвания дори казват, че определени вещества от нея са канцерогенни. За да разберем обаче до колко е опасна, трябва внимателно да четем етикета...
Как да разпознаем качествения зехтин
Основното правило за качествения зехтин е колкото по-малка киселинност, толкова по-качествен зехтин. Зехтинът, който е извлечен от зряла маслина, не е с висока киселинност....
Как да разпознаваме отровните гъби
Ненавременното разпознаване на симптомите може до доведе до чернодробна и бъбречна недостатъчност, и до смърт.
Бялата мухоморка вирее и в широколистни, и в иглолистни гори....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Проверете дали ядете качествен мед с този прост тестКогато медът е натурален и качествен – без да съдържа ненужни добавки, само тогава може да разчитаме на неговите полезни и лечебни свойства....
2
Ето как да разпознаваме скучните хора
Точно по този причина ви представяме някои от основните характеристики на скучните хора, с горещата препоръка, ако разпознавате някоя от тях във вашето поведение, да се постараете да промените тази си черта....
Как да разпознаем качествения руския порцелан
Разлика между фаянс и порцелан
Материалите са сходни по състав на суровината, но се различават качествено:
- Истинският порцелан е здрав с минимална дебелина на стената....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?
За да можете да усетите всички благотворни въздействия на зехтина, той трябва да бъде качествен....
Как да разпознаем качествения алкохол от ментетоЧесто дори познавач на алкохолните питиета не може да разпознае дали даден алкохол е качествен или не....
3
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1