Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети за разпознаване на опасните бенкиСъвети за разпознаване на опасните бенки
Кървенето на бенката е сред най-опасните симптоми. Хубаво е при всяка една промяна да се направи консултация с дерматолог. Хората, които имат много бенки по тялото си трябва да посещават лекар поне веднъж годишно....
Как да разпознаваме опасната пластмасаКак да разпознаваме опасната пластмаса
в нея, защото някои от отделените вещества могат да бъдат опасни за сърцето....
Как да разпознаваме златотоКак да разпознаваме златото
4
Съществуват няколко метода, чрез които можем в домашни условия да разпознаем дали златните бижута, които притежаваме са истински, само позлатени са или за съжаление съдържат всичко друго, но не и злато. Трябва да се отбележи...
Как да разпознаваме качествения мед?Как да разпознаваме качествения мед?
Някои хора се съмняват в качеството на меда, когато е кристализирал. Трябва да се знае, че кристализацията на меда е естествен физически процес и зависи от състава на меда и условията на съхраняването му. Пчелният мед...
Как да разпознаваме подготвителните контракцииКак да разпознаваме подготвителните контракции
Нито една жена не би искала да пристигне в болницата твърде рано или да започне да ражда в колата, на път за родилното. За това е хубаво всяка бременна жена да бъде наясно с две неща, а именно каква е разликата между родилните...
Как да разпознаваме отровните гъбиКак да разпознаваме отровните гъби
Ненавременното разпознаване на симптомите може до доведе до чернодробна и бъбречна недостатъчност, и до смърт. Бялата мухоморка вирее и в широколистни, и в иглолистни гори....
Как да разпознаваме истинското маслоКак да разпознаваме истинското масло
3
Експертите казват, че има 2 основни показателя, по които да разпознаваме фалшивото масло. За съжаление, едва след като сме купили и отворили пакетчето, можем да разберем дали продуктът е истинско масло или не....
Кавърма а ла БенкаКавърма а ла Бенка
Преди да свалим от котлона вкусната пилешка кавърма, добавяме магданоз на вкус. Наздраве!...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Ето как да разпознаваме скучните хораЕто как да разпознаваме скучните хора
Точно по този причина ви представяме някои от основните характеристики на скучните хора, с горещата препоръка, ако разпознавате някоя от тях във вашето поведение, да се постараете да промените тази си черта....
Кога бенките стават опасни?Кога бенките стават опасни?
Това означава редовни посещения на дерматолог и следене на самите бенки вкъщи. Някои от тях могат да станат опасни и да се превърнат в злокачествено заболяване....
Кога бенките стават опасни?Кога бенките стават опасни?
Кога бенките стават опасни? Обикновено бенките са с диаметър под 6 милиметра. Всяко нарастване крие потенциален риск от преминаване в злокачествено образувание....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?
Окачествяван като "течно злато" от Средиземноморието, зехтинът крие много тайни. Смята се за една от суперхраните, които помагат на организма ни да е здрав, а в същото време се грижат и за добрия ни външен вид, влизайки...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....