Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да релаксираме правилно след напрегната тренировка?Как да релаксираме правилно след напрегната тренировка?
Затова известно време след завършване на тренировката, мускулите все още се намират в напрегнато положение и обмяната на веществата в тях е по-висока от равнището, необходимо при обикновени условия....
Напрегнати и болезнени гърди след цикълНапрегнати и болезнени гърди след цикъл
Свикнали сме с напрегнатите и болезнени гърди по време на овулация. Свикнали сме с тях и докато сме в цикъл. Когато срещаме явлението и след менструацията си обаче, започваме да чувстваме сериозен дискомфорт. Хубавата...
Сандвичи за дълъг пътСандвичи за дълъг път
След това се увиват в салфетка и фолио за свежо съхранение. Сандвичите са готови! Сандвичите за дълъг път са много лесни!...
Паниран зелен фасул (дълъг)Паниран зелен фасул (дълъг)
Зеленият фасул се измива, изчиства и се реже на половина. След което се попарва във вряща и подсолена вода, докато омекне. Отцежда се. Смесвате брашното, галетата, солта и черния пипер....
Отвара след преяжданеОтвара след преяждане
Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата. Сместа можете да овкусите с няколко капки масло от лимон. Отварата се пие през целия ден....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Ястие След 10 годиниЯстие След 10 години
Обръща се да се задържи добре от двете страни. Поставя се в чиния като канапе. От заешки заден бут, престоял 1 час в мляко и кока-кола, се пресова пържола. Обезкостява се и се запържва с ким и кимион в масло....
Прасковен слаш с ледПрасковен слаш с лед
Четвъртинките праскови се оставят във фризера за 2 часа. След това се вадят и се пасират заедно с йогурта. При непрекъснато пасиране се добавя медът и ледът. Разпределя се в чаши и се сервира веднага....
Чий кюфте с ледЧий кюфте с лед
Така продължаваме докато свърши ледът и се разтопи всичко хубаво, след този процес минава около половин час....
Как да заспим бързо след натоварен ден?Как да заспим бързо след натоварен ден?
Лека разходка преди лягане Дали ще разходите домашния си любимец или себе си, не е от значение, 15 минути са достатъчни, за да разтоварите тялото си. Тихите топли вечери биха могли да успокоят съзнанието ви....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Домашен протеинов шейк след тренировкаДомашен протеинов шейк след тренировка
Блендирайте всичко, докато се получи гладка смес. Сипете протеиновия шейк в чаша и сервирайте. Домашен протеинов шейк за възстановяване след тренировка е вкусен и може да си приготвите много лесно и бързо....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Загрейте олио в дълбок тиган /достатъчно количество, за да покрива парчетата кашкавал/. Извадете кашкавала от фризера, потопете всяко парче в разбито яйце, след което оваляйте в корнфлейкс....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Сложете ги в печката за 10 минути, след което намалете температурата на 190 градуса и печете още 5 минути, докато не станат златисто-кафяви. Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
В касерола се изсипва захарта, лимоновата кора и водата. Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин. Времето се измерва след завиране....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....