Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Малки тайни за вкусни дробчета
Има няколко малки тайни за готвенето на дробчета, които сега ще ви разкрием.
Почистете дробчетата перфектно!
Препоръчваме ви да изберете охладени дробчета....
Коктейл Моята Красива Дама
Прехвърляме в коктейлна чаша и се наслаждаваме на прекрасния коктейл Моята Красива Дама....
Малки тайни при готвенето на гъбиМалките гъбки могат да се сложат и цели.
- Можете да готвите заедно различни видове гъби.
- Гъбите се сотират най-добре в масло или зехтин....
1
Андреа за малко да стане балерина
Тогава не е ставало въпрос за поп фолк, а за класика. Бабата на певицата - Тодорка Ахтарова, е бивша известна балерина, а след това и помощник-режисьор в Народния театър....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Малки кулинарни тайни за домакини на токчета
Всяка добра домакиня си има трикове и хитринки, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Ето някои полезни при готвенето.
За да не залепва месото при пържене, към мазнината прибавете няколко парченца...
Торта Цифра 10Оставете да се охлади и приберете в хладилника за една нощ.
Извадете и разбийте с миксер до пухкав крем, като малко преди да изключите, сложите на малки количества от маскарпонето....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
10 прости начина неусетно да ядете по-малко
Използването на по-малки чинии и запълването им с храна е доказан начин да се яде по-малко, без да усетите.
2....
Малките тайни на голямата кухня
Селската извара, а не тази от магазина, е най-полезна за тялото, защото е ценна за сърцето заради калция и белтъците при наличие на малко мазнини....
10 тайни на щастливите и дълги връзки
Какви са тайните на щастливите и дълги връзки, вижте в следващите редове.
1. Не бързайте
Характерно за съвременните хора е да бързат много при започване на нова връзка....
Вечеря за 10 минути
Една бърза вечеря за 10 минути за четирима души.
Взимаме два буркана печен пипер, които са обелени - около 10-12 бр....
Пица за 10 минути
Доматът и саламът (хубаво е да са 2 или повече вида, както за да бъде по-красива, така и за да стане по-вкусна) се режат на тънки парчета и се подреждат върху намазаната питка....
Салата от 10 зеленчука
В малка купа смесваме зехтина, солта и лимоновия сок и разбъркваме около 5 минути.
Смесваме в голяма салатна купа всички зеленчуци, заливаме с дресинга и объркваме.
Сервираме веднага....
Ястие След 10 години
Тя се карамелизира в малко зехтин с по щипка сол и захар.
Към всяка порция се прибавят по 2 с.л. ситно нарязано предварително сварено шкембе и по 2 ситно нарязани гъби....
Гофрети за 10 минути
Подреждаме парченца банан и добавяме малко ягодов топинг, ако имаме.
Гофретите за 10 минути са готови....