Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходящо меню за кърмачки
Газираните напитки и натуралните сокове не са подходящи заради консервантите и оцветителите в тях....
Подходящо лечебно меню при подагра
Подаграта е заболяване, което се дължи на нарушена обмяна на пикочната киселина в организма на човека. В повечето случай подаграта се констатира като наследствена, но може да бъде последствие и от бъбречни, кръвни и други...
Подходящо меню за шведска маса
Дребните сладки са много подходящи. Можете да използвате различни видове, например шоколадови, ореховки и диетични.
Плодове и зеленчуци
Те са задължителен елемент....
Меню за романтична вечеря
В тях ще сложа сосове – сладък и солен – но в последния момент, за да не попият и да не омекнат.
Задуших на пара 2 бр. почистен артишок, разрязан на половинки, за 20 минути....
Рибно барбекю - меню за гости
Други съставки могат да се добавят по желание.
Подправете ципурата и скумрията с подправките и оставете да се мариноват....
Пролетно рагу
Преди да се сервира ястиeто сe посолява, поръсва се с подправките и със ситно нарязаният магданоз....
Пролетно агнешко
Нарязваме агнешкото на порционни парчета и го слагаме в тенджера, облято с вода да се вари докато омекне.
През това време нарязваме морковите, лука и чесъна на ситно. Запържваме ги в сгорещено олио....
Подходящо меню за еднодневна екскурзия или излет
Ето защо тук ще Ви предложим подходящо меню именно за такива случаи:
- Най-важното нещо по време на излет е да вземете със себе си достатъчно вода, както и плодове....
Торта Пролетно Настроение
Оставете тортата за няколко часа, за да се охлади.
Тортата Пролетно Настроение е готова....
Пролетно Зелено Смути
Листата от свежата маруля (200 г) се измиват старателно и се отцеждат.
Накъсват се на едри парчета и се поставят в блендер заедно със солта, нарязаната ябълка и зехтина (1 с.л.).
По желание към полезното смути се прибавя...
Пролетно ароматно пиле
ПО желание може да сложите любимите си подправки. Прибавя се нарязаното пиле.
Долива се около 150-200 мл вода, слага се на котлона да заври и след това огъня се намалява. Вари се до готовност на пилето....
Пролетно руло Ина
Върху нея се разпределя оризът по цялата повърхност, след това тиквичките и се подреждат листата див чесън равномерно, за да се покрие всичко. Навива се много внимателно на руло....
Кекс Пролетно настроение
Поръсих и малко захарни пръчици кекса Пролетно настроение.
При липса на готов айсинг може да си направите глазура, като към добре разбит белтък добавите пудра захар до получаване на необходимата гъстота....
Салата Пролетно настроениеСварявам яйцето. Внимателно изваждам жълтъка и разрязвам на половина. Това ще е личицето на слънцето.
Царевицата нанизвам на клечки за зъби и подреждам около лицето на слънцето.
От кашкавала отрязвам облаци, от маслината...
19
Пролетно зелено пюре
Прибавете запърженото до златисто в половината масло брашно, разредете с отварата, подправете със ситно нарязаните пера от чесън, солта и червения пипер и оставете малко да поври....
Салата Пролетно пречистване
Измийте и нарежете спанака.
Обелете морковите и цвеклото и ги настържете.
Овкусете със зехтин, хималайска сол и сокът от един лимон.
Поръсете с микса от семена и сервирайте....
Питка пролетно цветеБрашното се размесва със сухата мая и заедно с топлото мляко и другите съставки се омесва средно меко тесто. Тестото се поставя на топло, покрито с кърпа да отпочине за 20 минути....
1
Питка Пролетно слънце
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и оставяме да шупне. Разбиват се яйцата в купа, като се отделя един жълтък, той е за намазване....
Пролетно фаршировано телешко
Разстелете месото от телешки шол върху дъска, начукайте го така, че да е с еднаква дебелина, и го поръсете със сол, черен пипер и риган....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2