Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за празник и делникПитка за празник и делник
2
Намажете погачата с жълтък и оставете да втаса за 30 минути. Сложете във фурна и изпечете на 160 градуса за около 45-50 минути. Питката за празник и делник е страхотна!...
Празеник с каймаПразеник с кайма
Оставаме малко да втаса и печем лучника в загрята фурна на 180 градуса. Празеникът с кайма е готов....
Сладки Линцер за празника на влюбенитеСладки Линцер за празника на влюбените
Да ви е сладко с моите сладки Линцер за празника на влюбените!...
Пармезанови гризини за празника на влюбенитеПармезанови гризини за празника на влюбените
В купа се смесват двата вида брашно, яйцето, зехтина, пармезана, подправките (сол, риган, босилек) и водата с маята. С ръце се омесва гладко тесто, покрива се със стреч фолио и се оставя за час на хладно....
Празеник с овесени ядкиПразеник с овесени ядки
1
Поставя се в предварително загрята фурна на 175 °C, да се изпече празеникът за 40 минути. Идеална закуска с айрян е този празеник с овесени ядки....
Вит празеник с каймаВит празеник с кайма
Поръсва се с вода и се покрива с чиста кърпа, за да си почине. Витият празеник с кайма е готов!...
Да съчетаем храната и спортаДа съчетаем храната и спорта
Здравословното хранене е важно са нормалното функциониране на органите и системите в човешкия организъм. За някои хора това е и начин да влязат във форма, изключвайки от менюто си мазните и богати на въглехидрати храни...
Как да съчетаем правилно бижутатаКак да съчетаем правилно бижутата
Пълните дами с по-къса шия изглеждат прекрасно с кръгли обеци, а косата се съчетава добре с тях, ако е вдигната високо и от нея се спускат къдрици. Диамантената гривна е подходяща за дясната ръка....
Кексчета с боровинки за празника на любовтаКексчета с боровинки за празника на любовта
1
Много простичко, но ефектно за празника!...
Пухкава питка за празник и за делникПухкава питка за празник и за делник
Извадете от фурната и покрийте питката с кърпа без да я мокрите. Оставете да изстине (ако можете да устоите) пухкава питка за празник и за делник. Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да съчетаем подправките и продуктитеКак да съчетаем подправките и продуктите
Най-добре се съчетава с ябълки. Отлична добавка и за салати от моркови, зеле, царевица и краставици....
Как да съчетаем цветовете в кухнятаКак да съчетаем цветовете в кухнята
Твърде много бяло, или близки до бялото нюанси, могат да накарат кухнята да се усеща твърде празна и безвкусна....
Как да съчетаем цветовете в холаКак да съчетаем цветовете в хола
За да постигнете това, трябва да съчетаете подходящо цветовете и мебелите в помещението. Цветовете добавят магията в интериора и го правят въздействащ....
Сиропирани сладки с грис за празник и делникСиропирани сладки с грис за празник и делник
Преди да се вдигне от огън, се капват лимоновите капки и се оставя да изстине. Продуктите за тестото освен брашното се разбъркват ръчно и после се добавя постепенно брашното. Омесва се тесто....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
С какви дрехи да съчетаем червен маникюр?С какви дрехи да съчетаем червен маникюр?
С какви дрехи да съчетаем червен маникюр? На този въпрос отговорът не е труден, тъй като става въпрос за класика, а е известно, че тя върви почти на всичко. Все пак ето няколко предложения....
Риза от деним - как да я съчетаемРиза от деним - как да я съчетаем
Дънковата риза ще е актуална дреха тази пролет, но за да изглеждаме добре в нея, е много важно да я съчетаем удачно....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...