Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за празник и делникНамажете погачата с жълтък и оставете да втаса за 30 минути.
Сложете във фурна и изпечете на 160 градуса за около 45-50 минути. Питката за празник и делник е страхотна!...
2
Празеник с кайма
Оставаме малко да втаса и печем лучника в загрята фурна на 180 градуса.
Празеникът с кайма е готов....
Сладки Линцер за празника на влюбените
Да ви е сладко с моите сладки Линцер за празника на влюбените!...
Пармезанови гризини за празника на влюбените
В купа се смесват двата вида брашно, яйцето, зехтина, пармезана, подправките (сол, риган, босилек) и водата с маята.
С ръце се омесва гладко тесто, покрива се със стреч фолио и се оставя за час на хладно....
Празеник с овесени ядкиПоставя се в предварително загрята фурна на 175 °C, да се изпече празеникът за 40 минути.
Идеална закуска с айрян е този празеник с овесени ядки....
1
Вит празеник с кайма
Поръсва се с вода и се покрива с чиста кърпа, за да си почине.
Витият празеник с кайма е готов!...
Да съчетаем храната и спорта
Здравословното хранене е важно са нормалното функциониране на органите и системите в човешкия организъм. За някои хора това е и начин да влязат във форма, изключвайки от менюто си мазните и богати на въглехидрати храни...
Как да съчетаем правилно бижутата
Пълните дами с по-къса шия изглеждат прекрасно с кръгли обеци, а косата се съчетава добре с тях, ако е вдигната високо и от нея се спускат къдрици.
Диамантената гривна е подходяща за дясната ръка....
Пухкава питка за празник и за делник
Извадете от фурната и покрийте питката с кърпа без да я мокрите.
Оставете да изстине (ако можете да устоите) пухкава питка за празник и за делник.
Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да съчетаем подправките и продуктите
Най-добре се съчетава с ябълки. Отлична добавка и за салати от моркови, зеле, царевица и краставици....
Как да съчетаем цветовете в кухнята
Твърде много бяло, или близки до бялото нюанси, могат да накарат кухнята да се усеща твърде празна и безвкусна....
Как да съчетаем цветовете в хола
За да постигнете това, трябва да съчетаете подходящо цветовете и мебелите в помещението. Цветовете добавят магията в интериора и го правят въздействащ....
Сиропирани сладки с грис за празник и делник
Преди да се вдигне от огън, се капват лимоновите капки и се оставя да изстине.
Продуктите за тестото освен брашното се разбъркват ръчно и после се добавя постепенно брашното. Омесва се тесто....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
С какви дрехи да съчетаем червен маникюр?
С какви дрехи да съчетаем червен маникюр?
На този въпрос отговорът не е труден, тъй като става въпрос за класика, а е известно, че тя върви почти на всичко. Все пак ето няколко предложения....
Риза от деним - как да я съчетаем
Дънковата риза ще е актуална дреха тази пролет, но за да изглеждаме добре в нея, е много важно да я съчетаем удачно....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1