Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Ядките от праскови - за какво да ги използвамеЯдките от праскови - за какво да ги използваме
Макар че през Средновековието смятали прасковата за отровна и лекарите използвали само листата на дървото, не закъсняло откритието, че плодът има силни лечебни свойства....
Непознатите и редки плодове - за какво да ги използваме?Непознатите и редки плодове - за какво да ги използваме?
Използвайте драконов плод в свежи салати или го добавете в екзотични коктейли за уникален вкусов ефект....
Скъсани летни джапанки – ето за какво да ги използватеСкъсани летни джапанки – ето за какво да ги използвате
Ленти, мъниста, катарами, гумени декорации – използвайте всичко, което ви допада. Освен за себе си, може да изплетете обувки и за близките си....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Листа от папая - как да ги използвамеЛиста от папая - как да ги използваме
Вижте още ползи на сока от папая и за какво помагат семената папая....
Какви са четките за грим и как да ги използвамеКакви са четките за грим и как да ги използваме
Четките за грим за нужни, тъй като с тях козметичните продукти се нанасят по-лесно, покриват много по-добре кожата и гарантират по-голяма продължителност, отколкото ако нанесете гримовете си с пръсти. 1. Четка за...
Не хвърляйте обелките от зеленчуците! Вижте за какво да ги използватеНе хвърляйте обелките от зеленчуците! Вижте за какво да ги използвате
Бульонът е важна добавка към всяко солено ястие, тъй като му придава по-плътен и наситен вкус. Освен това подобрява значително и аромата на гозбите. Днес в търговските вериги можете да откриете всевъзможно сухи или течни...
За какво да използваме банановите кори?За какво да използваме банановите кори?
Бананови кори за растенията в градината ви – ако заровите кора от банан близо до растение, тя ще стимулира бързия му растеж; 7. За почистване и полиране листата на растения – ще придобият страхотен вид; 8....