Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
В малка купичка разбийте яйцата заедно с брашната, сусама и накълцания магданоз. Хубаво оваляйте охлювите в тази панировка и ги пържете в сгорещена мазнина до златисто....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Еликсир за добър имунитет за възрастниЕликсир за добър имунитет за възрастни
Смесете всичко добре, поставете на котлона да кипне за 2-3 минути. След това се охлажда при стайна температура. Обелете чесъна, пресовайте и добавете към сместа от вино. Оставете да кисне поне 2 часа....
Да ядем яйца изисканоДа ядем яйца изискано
Пълнените яйца се ядат с помощта на вилица и нож. Пъдпъдъчите, пълни с хайвер, обикновено се ядат с ръце....
Кисело мляко за здраве и имунитет с шафран и медКисело мляко за здраве и имунитет с шафран и мед
Можете също така да увиете буркана в топла кърпа, за да подпомогнете културата на киселото мляко. Оставете буркана да престои спокойно на топло място за 8 до 12 часа....
Защо да ядем яйца?Защо да ядем яйца?
Най-полезни са варените яйца, защото укрепват костната система, подобряват паметта, богати са на протеини, укрепват имунитета и с тях се чувстваме сити за дълго време....
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
1
- В яйцата се съдържат витамините С, В, D и Е, необходими за нормалния растеж на организма и за защита против рака. - Яйцата са чудесен източник на минерали, включително желязо....
Защо да не ядем яйцаЗащо да не ядем яйца
9
Код 0 – яйца от кокошки, отглеждани в биологично земеделие; Код 1 – яйца от кокошки, със свободно отглеждане и достъп до открити пространства; Код 2 – яйца от кокошки, подово отглеждане; Код 3 – яйца от кокошки,...
Защо да ядем сурови яйца?Защо да ядем сурови яйца?
Обикновено при ядене на сурови яйца всякакви случаи на алергия към яйца ще изчезнат. Редовната консумация на сурови яйца ще направи чудеса за цялостното ви здраве....
За висок имунитет: какво да ядем, когато сме болни?За висок имунитет: какво да ядем, когато сме болни?
Чудесен заместител на месото са яйцата или натуралното кисело мляко. Те също така съдържат много здравословни протеини и са храна за висок имунитет....