Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Телешки жили в гърнеТелешки жили в гърне
Добавяме вода, колкото да покрие съдържанието на гърнето. Съдът се покрива с фолио и се поставя похлупака му. Когато жилите заврат, фурната се намаля на 50-100 градуса и яденето се оставя да къкри 6-7 часа....
Маги Желязкова лъска ново жилищеМаги Желязкова лъска ново жилище
Засега обаче тя е принудена да покрива сама разходите по новото си жилище, където е под наем....
Как лесно да се накъдряКак лесно да се накъдря
1
Ако искате да си накъдрите косата в домашни условия, можете да го постигнете лесно и без кой знае какви усилия....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Жерар Депардийо се премести да живее в белгийско селоЖерар Депардийо се премести да живее в белгийско село
Френският актьор Жерар Депардийо се премести да живее в белгийското село Нешин, близо до френската граница. Там актьорът регистрирал постоянният си адрес....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как се кандидатства за общинско жилищеКак се кандидатства за общинско жилище
Този изход се нарича общинско жилище. За да кандидатствате за общинско жилище обаче, е необходимо вие и всеки член от вашето семейство да покрие определени условия: 1....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как лесно да се отървете от зъбоболаКак лесно да се отървете от зъбобола
Когато зъбите ни са здрави, да си кажем честно, не се сещаме много за тях. Хапваме различни вредни храни, пием студени напитки и не чувстваме нищо друго освен наслада. Появи ли се зъбоболът обаче, освен гузната ни съвест...
Как лесно да се придържаме към диетатаКак лесно да се придържаме към диетата
Спазването на диета е нещо, което не се отдава на всеки. Когато се опитвате да свалите някои и друго кице, сякаш всичко около вас е способно да ви изкуши. Има пет универсални правила, които ще ви помогнат да се придържите...
Лесно реванеЛесно реване
Получената смес я пека в намаслена с олио тавичка до готовност (проверявам я с клечка) на 150-180 градуса и след това я оставям да изстине....