Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пикантна подправка към месо на грилПикантна подправка към месо на грил
Продуктите се разбъркват много добре. Идеална пикантна подправка към месо на грил....
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
Измиваме и белим доматите, режем ги на средни кубчета, това повтаряме и с лука. Слагаме доматите и лука в една касерола да се сварят, после прибавяме пресован чесън и оставяме да покъкри....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Новогодишна салата 12 часаНовогодишна салата 12 часа
Получава се нещо като млечно-майонезен сос. Добавяме нарязаните печени чушки и разбъркваме добре, да се получи хомогенна смес. С преса за чесън смиламе вътре скилидките....
Салата за 24 часаСалата за 24 часа
Всички продукти се нарязват на парчета като за салата, така че да се вадят и да се сервират. Слагат се в 8 литрова кофа, разбъркани....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
2
Отстраняват се неравностите отстрани, много леко може да се ползва белачката за картофи и леко се подравнява долната им част, за да може да стоят изправени кубчета....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Плодова торта за два часаПлодова торта за два часа
Бъркаме, за да не се образуват бучки. След като е готово, оставяме да поизстине, сипвайки сместа в тава, за да стане по-бързо. Отваряме блатовете за тортата, разделяме ги на три внимателно, без да ги чупим....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Адаптирано МлякоАдаптирано Мляко
Вижте още как да приготвите полезно бебешко пюре за вашето бебе, ако вече е в подходяща възраст. Ето и каква е схема на хранене на бебето на 7 месеца....
Свинска плешка, печена за 3 часаСвинска плешка, печена за 3 часа
Почистваме добре свинската плешка и я нарязваме на едри парчета. Оставяме на страни, докато приготвим марината за свинско. В купа слагаме олиото, меда и всички подправки и разбъркваме добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Ядене през 3 часа - полезно и диетичноЯдене през 3 часа - полезно и диетично
Дори мисълта за гладуване разваля моментално настроението на повечето хора, които имат нужда и желание да коригират теглото си. Какво да се направи? Най-лесно е да се използва най-либералната схема за отслабване,...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти. Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място. След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....