Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бадемовото масло – използване в медицината и козметикатаБадемовото масло – използване в медицината и козметиката
Използването на бадемово масло в козметиката Когато се използва бадемово масло, самостоятелно или в комбинация с други етерични масла, трябва да се помни следното....
Бадемово МаслоБадемово Масло
Бадемовото масло в кулинарията В кухнята бадемовото масло е здравословната алтернатива на други масла. Вкусът му е лек и нежен и може да се използва като допълнение в много ястия....
Козметични предимства на бадемовото маслоКозметични предимства на бадемовото масло
Бадемово масло за кожата Маслото от сладък бадем е едно от най-популярните етерични масла, използвано в ароматерапията. Бадемовото масло е подходящо за всеки тип кожа....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се използва рициново масло?Как се използва рициново масло?
Лесно може да премахнете този проблем, ако преди да използвате рициновото масло, леко го затоплите....
Бадемово масло за тяло и косаБадемово масло за тяло и коса
Бадемовото масло действа много добре, както на вашата кожа, така и на косата....
Маски за коса с бадемово маслоМаски за коса с бадемово масло
Бадемовото масло е богато на витамини и други полезни вещества....
Масло с горчицаМасло с горчица
Маслото с горчица се използва за сандвичи, канапета и др. Задължително се съхранява в хладилник....
Масло с бадемиМасло с бадеми
Овкусеното масло се съхранява в хладилник....
Масло с магданозМасло с магданоз
разбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок. Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
Масло с пикантни билкиМасло с пикантни билки
Масло с пикантни билки може да се използва за овкусяване на ястия, картофени пюрета или намазано върху препечена филийка и сандвичи по избор....
Чесново масло с лаймЧесново масло с лайм
1
По традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
Ароматно масло с босилекАроматно масло с босилек
Маслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта. Босилекът се смесва с останалото масло....
Билково масло с чесънБилково масло с чесън
Оставете маслото да се отпусне на стайна температура. Измийте и наситнете много добре свежите подправки. Може да използвате каквито вие обичате - да добавите босилек, мащерка или други по ваш избор....
Маргарин или масло да използваме?Маргарин или масло да използваме?
Като друга качествена алтернатива на маслото или маргаринът можете да използвате и зехтин. Той обаче не е препоръчителен за термична обработка, но е чудесно средство за овкусяване на салати....
Масло от лайкаМасло от лайка
Може и да се поставят билките в олио и да се загреят, но тогава може да не издържат. Най-добър е първият вариант. Използвайте домашното масло от лайка за облекчаване на кожни раздразнения....
Масло от сельодкаМасло от сельодка
Добавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте. С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
Масло от орехиМасло от орехи
1
В саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло. Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
Милинки с масло и сиренеМилинки с масло и сирене
Отново втасват за 30 мин, поливат се с разтопеното масло и милинки с масло и сирене се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C....
Хлебчета с Масло и ЧесънХлебчета с Масло и Чесън
Хлебчетата с Масло и Чесън са готови....
Юфка с масло и бадемиЮфка с масло и бадеми
Сложете юфката да се вари в тенджера с подсолена вода. Накълцайте бадемите на ситно. Разтопете маслото в тиган и запържете ядките в него. Добавете босилека, накълцан на ситно....
Сладкиш с масло и крушиСладкиш с масло и круши
1
Ако се пипне с пръст или се набоде ще е мек. Това е така, тъй маслото е разтопено, а брашното не е много. Като се изпече сладкишът се охлажда добре и после задължително в хладилник за поне 2-3 часа да стегне....
Питка с масло и босилекПитка с масло и босилек
Ако маслото се е втвърдило, го затоплете и прибавете галетата. С тази смес намажете обилно питката. Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 минути, до приятен загар....
Соленки с масло и кашкавалСоленки с масло и кашкавал
От брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
Баница с масло и сиренеБаница с масло и сирене
1
Широка тава се намазва с олио, отгоре се нарежда един лист кора, намазва се с меко масло тук-там, върху него се нарежда втори лист, намазан с масло и с лъжица се разпределя част от плънката по цялата кора....