Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бадемовото масло – използване в медицината и козметиката
Използването на бадемово масло в козметиката
Когато се използва бадемово масло, самостоятелно или в комбинация с други етерични масла, трябва да се помни следното....
Бадемово Масло
Бадемовото масло в кулинарията
В кухнята бадемовото масло е здравословната алтернатива на други масла. Вкусът му е лек и нежен и може да се използва като допълнение в много ястия....
Козметични предимства на бадемовото масло
Бадемово масло за кожата
Маслото от сладък бадем е едно от най-популярните етерични масла, използвано в ароматерапията. Бадемовото масло е подходящо за всеки тип кожа....
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
1
Как се използва рициново масло?
Лесно може да премахнете този проблем, ако преди да използвате рициновото масло, леко го затоплите....
Бадемово масло за тяло и коса
Бадемовото масло действа много добре, както на вашата кожа, така и на косата....
Масло с горчица
Маслото с горчица се използва за сандвичи, канапета и др. Задължително се съхранява в хладилник....
Масло с магданоз
разбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
Масло с пикантни билки
Масло с пикантни билки може да се използва за овкусяване на ястия, картофени пюрета или намазано върху препечена филийка и сандвичи по избор....
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
1
Ароматно масло с босилек
Маслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта.
Босилекът се смесва с останалото масло....
Билково масло с чесън
Оставете маслото да се отпусне на стайна температура.
Измийте и наситнете много добре свежите подправки. Може да използвате каквито вие обичате - да добавите босилек, мащерка или други по ваш избор....
Маргарин или масло да използваме?
Като друга качествена алтернатива на маслото или маргаринът можете да използвате и зехтин. Той обаче не е препоръчителен за термична обработка, но е чудесно средство за овкусяване на салати....
Масло от лайка
Може и да се поставят билките в олио и да се загреят, но тогава може да не издържат.
Най-добър е първият вариант.
Използвайте домашното масло от лайка за облекчаване на кожни раздразнения....
Масло от сельодка
Добавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
1
Милинки с масло и сирене
Отново втасват за 30 мин, поливат се с разтопеното масло и милинки с масло и сирене се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C....
Юфка с масло и бадеми
Сложете юфката да се вари в тенджера с подсолена вода.
Накълцайте бадемите на ситно.
Разтопете маслото в тиган и запържете ядките в него. Добавете босилека, накълцан на ситно....
Сладкиш с масло и крушиАко се пипне с пръст или се набоде ще е мек. Това е така, тъй маслото е разтопено, а брашното не е много.
Като се изпече сладкишът се охлажда добре и после задължително в хладилник за поне 2-3 часа да стегне....
1
Питка с масло и босилек
Ако маслото се е втвърдило, го затоплете и прибавете галетата. С тази смес намажете обилно питката.
Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 минути, до приятен загар....
Соленки с масло и кашкавал
От брашното, разтопеното масло, солта, яйцата, бакпулвера и прясното мляко се замесва меко нелепнещо тесто....
Баница с масло и сиренеШирока тава се намазва с олио, отгоре се нарежда един лист кора, намазва се с меко масло тук-там, върху него се нарежда втори лист, намазан с масло и с лъжица се разпределя част от плънката по цялата кора....
1