Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Емоционално хранене и защо трябва да го избягватеЕмоционално хранене и защо трябва да го избягвате
Това обикновено се нарича емоционално хранене....
До какво води продължителното седене и как да го избегнемДо какво води продължителното седене и как да го избегнем
Какво можем да направим? Няма значение дали тренирате сутрин и вечер. Ако прекарвате 7-8 часа седнали, това обезсмисля потенето във фитнеса, йога студиото или каквато друга форма сте избрали, за да поддържате форма....
Емоционален срив на силите - как да го преминемЕмоционален срив на силите - как да го преминем
С тези 10 съвета ще намалите стреса и напрегнатите ситуации, за да избегнете евентуалните бъдещи емоционални сривове на силите си. Не подценявайте силата на преумората и лошите мисли!...
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Какво е праймер за лице и как да го изберем?Какво е праймер за лице и как да го изберем?
Как да изберем праймер? Когато става въпрос за създаване на красив, дълготраен грим, първата стъпка е най-важна....
Как да бъдем емоционално здравиКак да бъдем емоционално здрави
Макар че повечето хора подценяват своето емоционално здраве, то се оказва равносилно по важност с физическото такова....
Емоционално преяждане - как да спрем?Емоционално преяждане - как да спрем?
Можете да се сблъскате с проблеми, ако редовно ядете, за да избегнете или потиснете чувствата си и не го признаете. От всичките ни емоции стресът е един от най-големите стимули за това....
Какво кафе да изберемКакво кафе да изберем
За да не изпадате в подобни ситуации е важно да знаете какво кафе да изберете....
Какво отопление да изберемКакво отопление да изберем
С разгара на новото строителство все повече хора се чудят какво отопление да изберат....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Симптоми при топлинен удар и как да го избегнемСимптоми при топлинен удар и как да го избегнем
Безспорен факт е, че климатът в световен мащаб търпи сериозни промени и все по-често ставаме свидетели на неестествени температурни и метеорологични аномалии. Така например, през последните години, летните месеци се характеризират...
Брак без секс - как да го избегнете?Брак без секс - как да го избегнете?
Тук секс терапевти и секс изследователи обясняват какво точно значи брак без секс. Какво значи брак без секс? Отговорът не е лесен....
Как да спрем да се самоизточваме емоционалноКак да спрем да се самоизточваме емоционално
Вижте още: - Как да спрем емоционалната отрова; - Как да се пречистим от емоционални натрупвания; - Защо хората с емоционални травми се мислят за мързеливи....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Какво е емоционален блокаж и как да се справимКакво е емоционален блокаж и как да се справим
Дефиниране на емоционален блокаж и корени на състоянието Най-кратката дефиниция на емоционален блокаж е, че той е остатъчната енергия от всяка емоционална травма, която човек преживява на подсъзнателно ниво и въпреки че...
Соевият сос: Няколко съвета как да го изберемСоевият сос: Няколко съвета как да го изберем
И ще ви предпазят от разочарование, каквото соевият сос със сигурност не заслужава. Има и други критерии, по които той може да бъде тестван. Най-общо те са три - цветът, вкусът и ароматът....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...