Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Белодробна туберкулоза: Какво трябва да знаем?Белодробна туберкулоза: Какво трябва да знаем?
Важно е да знаете какви са симптомите на белодробната туберкулоза, за да реагирате рано....
Какво трябва да знаем за бактериите в стомахаКакво трябва да знаем за бактериите в стомаха
Количеството и видът на бактериите в стомаха определя желанието ни да ядем повече или по-малко, както и апетита на човек към различните храни....
Лек за болка в стомаха с жълт кантарионЛек за болка в стомаха с жълт кантарион
Болката в стомаха, възникваща 1.5-2 часа след хранене, обикновено показва язва на стомаха....
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
Ето какво още трябва да знаете за Е239 Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
При тежест в стомаха и слаба проходимост на хранопровода - листа от орехПри тежест в стомаха и слаба проходимост на хранопровода - листа от орех
Пийте 2 супени лъжици топла запарка, 3-4 пъти дневно преди хранене при тежка болка в стомаха от лошо храносмилане, лоша проходимост на хранопровода. Рецептата е от книгата на Л....
Чай от глухарче срещу подут стомах и запекЧай от глухарче срещу подут стомах и запек
Чаят от глухарче срещу подут стомах и запек е много полезен! Пречиства и детоксикира черния дроб, стимулира отделянето на жлъчен сок....
Просеко - какво трябва да знаем?Просеко - какво трябва да знаем?
Какво трябва да знаем за Просекото? 1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия. 2....
Сурими - какво трябва да знаем?Сурими - какво трябва да знаем?
Въпреки това, когато някой ги попита какво представлява сурими, повечето от тях просто вдигат рамене или изричат отговор, който е доста далеч от истината....
Липиди – какво трябва да знаемЛипиди – какво трябва да знаем
Какво представляват липидите Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаем
Какво е скир? Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
Фиде - какво трябва да знаемФиде - какво трябва да знаем
За какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
Теобромин - какво трябва да знаем?Теобромин - какво трябва да знаем?
Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
Хамон - какво трябва да знаемХамон - какво трябва да знаем
Какво представлява шунката хамон, как се прави и с какво си е спечелила такава слава? Това е интересен въпрос за всеки любител на този сушен деликатес и най-вече за пристрастените към испанския хамон....
Инсулин - какво трябва да знаемИнсулин - какво трябва да знаем
Не знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеини - какво трябва да знаем
Гликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеин - какво трябва да знаем
Лутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина....
Йоносферата – какво трябва да знаемЙоносферата – какво трябва да знаем
Йоносферата е слой от земната атмосфера, който се йонизира от слънчевата и космическата радиация. Намира се на 75 - 1000 км над Земята. Радиусът на Земята е 6370 км, така че дебелината на йоносферата е доста малка в сравнение...
Ехнатон – какво трябва да знаемЕхнатон – какво трябва да знаем
Зад загадъчното име Ехнатон се крие една уникална историческа личност със статут почти на божество. Става дума за известния като реформатор фараон Аменхотеп IV, по-известен като Ехнатон, но познат също и като Ехнейот или...
Реконкиста - какво трябва да знаемРеконкиста - какво трябва да знаем
Арабите, които искали до останат във възвърнатите земи, трябвало да приемат християнството....
Херниопластика - какво трябва да знаемХерниопластика - какво трябва да знаем
Херниопластиката представлява хирургично отстраняване на хернията, като методите могат да са различни в зависимост от конкретния случаи. Основните, които се използват днес са лапароскопията или операция на Лихтенщайн. И...
Вентолин - какво трябва да знаем?Вентолин - какво трябва да знаем?
Какво трябва да знаете за Вентолин?...
Пулмикорт - какво трябва да знаем?Пулмикорт - какво трябва да знаем?
За да бъде ефективен, този медикамент трябва да се използва редовно. Той не действа веднага и не трябва да се използва за облекчаване на внезапни пристъпи на астма....
Диклофенак - какво трябва да знаем?Диклофенак - какво трябва да знаем?
Лекарството действа най-добре, ако се приема на празен стомах. При пропусната доза Можете да вземете пропуснатата доза щом си спомните, но трябва да я пропуснете, ако почти е дошло време за следващата доза....