Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ким Катрал заболя тежкоКим Катрал заболя тежко
Бившата колежка на Паркър от Сексът и градът споделила пред нея, че заболяването е тежко и застрашава живота ѝ....
Ким Катрал доволна, че няма децаКим Катрал доволна, че няма деца
Актрисата Ким Катрал, която стана известна като Саманта от Сексът и градът, признава, че е доволна, че няма деца....
Владо Карамазов възхитен от Ким КатралВладо Карамазов възхитен от Ким Катрал
Бях чувал, че прави чудеса на театралната сцена и наистина е много добра“, разкрива възхищението си актьорът. В английската столица компания на Владо правил брат му Иван....
Ким Катрал е отегчена от Саманта ДжоунсКим Катрал е отегчена от Саманта Джоунс
Ким разкри наскоро, че тя си е взела почивка от обичайния си план за здравословно хранене, което изключва свинското....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Кифлички с кимКифлички с ким
Намажете с белтък и поръсете с ким. Подредете кифличките в тава, застлана с хартия, и изпечете до готовност. Поръсете готовите кифлички с ким с вода и завийте с чиста кърпа, за да си "починат"....
Гризини с кимГризини с ким
Ако искате гризините с ким да останат хрупкави, след като се охладят добре, ги сложете в добре затварящ се стъклен буркан. Да ви е сладко!...
Питка с кимПитка с ким
Намажете с разбит жълтък и поръсете със ким и сусам. Сложете във фурна на 170 градуса за 40-50 мин до готовност....
Питки с кимПитки с ким
Разтворете маята в леко затопленото прясно мляко. В подходящ съд смесете брашното, пасираните картофи, размитата мая, маста и кима. Добавете прясно мляко, така че да се получи средно твърдо тесто, което се омесва много...
Пиле с кимПиле с ким
Задушете ситно нарязания лук с маслото, прибавете червения пипер, кима, и месото. Посолете и задушавайте на тих огън, като доливате от виното. Поднесете с гарнитура по избор. Ако искате може да запечете за кратко във...
Соленки с кимСоленки с ким
Намажете ги с разбито яйце, поръсете с ким и ги сложете да се изпекат на 180 градуса до приятен лек загар....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
За предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух! Интересно...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Баварски гевреци с кимБаварски гевреци с ким
Насладете се на незабравим вкус с баварски гевреци с ким!...
Балкански соленки с кимБалкански соленки с ким
2
Намажете ги балкански соленки с ким с разбито яйце и ги поръсете с ким. Тези бързи и лесни соленки печете на 15 минути на 200 °C....
Украински соленки с кимУкраински соленки с ким
Намазват се с разбито яйце и се поръсват с морска сол и ким. Пекат се 20-25 минути на 180 градуса....
Вкусни соленки с кимВкусни соленки с ким
7
Изпечете вкусните соленки с ким до приятен загар....
Домашни соленки с кимДомашни соленки с ким
5
Върху всяка формичка се слагат по няколко зърна ким. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. След като се опекат се изваждат от формичките....