Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великденски легенди
Легенди за Великден от езически времена
Великденските обичаи са отглас от по-стари вярвания от езически времена....
Великденския козунак на баба
Активирайте маята в топлото мляко със захар около 1 ч.л., 2 с.л. брашно и оставете да шупне.
Пресейте брашното в тава, добавете щипка сол, направете кладенче и изсипвайте последователно разбитите със захар яйца, разтопеното...
Легенди за Великденските яйца
Легенди за Великденските яйца
Всички легенди за Великденските яйца са свързани с Разпъването на кръста, Смъртта и Възкресението на Божия син....
Великденски поверияСамият Великден се празнува цели седем дни, тоест цялата седмица и затова тя се нарича Светла Великденска Седмица. Всеки ден носи светло име: светъл понеделник, светъл вторник......
6
Великденски Кактус
Грижи за великденски кактус у дома
След закупуване на цъфнал великденски кактус, растението у дома може да изхвърли всички пъпки и цветове поради стрес....
Легенда за лавандулатаИнтересна е и легендата, свързана с нея. В християнската религия билката се смята, че е символ на чистотата, непорочността и безсмъртието....
1
Легенда за ванилията
Чрез тази романтична мексиканска легенда за ванилията местните отдават почит на растението....
Легенда за дряна
С тази легенда за дряна е свързано и поверието, че щом дрянът се отрупа с куп дренки, ще настанат много студени месеци....
Легенда за зодиитеЕдна стара легенда обаче обяснява защо представителите на дадена зодия имат определени качества, а тези на друга - не.
Според преданието, публикувано в сп....
7
Легенда за зюмбюла
Със зюмбюлите са свързани много легенди, но тук ще ви запознаем вероятно както с най-древната, така и с най-известната....
Заек яхния
Измийте месото и го нарежете на парчета.
В тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете месото до златисто, като след няколко минути добавите и мащерката.
Добавете чесъна (нарязан на дребно), лука и зелената чушка....
Подлучен заек
Заекът се нарязва на порции и се запържва в олиото до златисто, след това се налива малко вода и месото се задушава.
Лукът се обелва и нарязва на едро, обелват се скилидките чесън и се прибавят към месото.
След като...
Заек Качиаторе
Нарежете месото на порции.
Загрейте плитка и широка тенджера. Сложете порциите месо в нея и зачервете заешкото на сухо, като обръщате често, за да се изпари излишната вода, след което налейте една чашка зехтин.
Добавете...
Марокански заек
Заекът, нарязан на порции, се запържва в сгорещения зехтин и се вади в плато. В същата мазнина се запържват последователно лукът на полумесеци, чушката на кръгчета, лимонената кора на ситно.
Подправя се със сол, джинджифил...
Заек пане
Нарежете на порции заешкото и го сварете, като премахвате образувалата се пяна. В процеса на варенето посолете водата и добавете зеленчуковата подправка.
Оваляйте всяко отцедено парче месо в брашно, а след това потопете...
Великденски заекИзсипете сместа за великденския сладкиш във формата и печете в предварително загрята на 160°C фурна за около 30-40 минути.
Пробвате дали кексът е изпечен, като го бучнете с дървено шишче....
1
Торта ЗаекИзброените продукти се разбъркват добре и се разделят на две равни части, за два блата. Изсипват се в предварително намазнени тави и се пекат.
След като бъдат готови, се оставят да изстинат. Единият блат се реже, така...
1
Шпикован заекИзмийте и почистете добре заека. Хубаво го натъркайте със сол и черен пипер. Направете с нож малки прорези по повърхността му и го шпиковайте с нарязаните на лентички моркови, почистени скилидки чесън и бекон.
Сложете...
1
Фарширован заек
Към каймата от дивеч се прибавят едро начукания черен пипер, задушените гъби, жълтъкът от яйцето, част от хляба, накиснат в сметана, част от сланината, нарязана на дребни парченца и сол на вкус.
Каймата се омесва добре...
Пълнен заекВземете цял заек и го почистете. Дробът сложете да се свари, след което го нарежете на парченца. Загрейте олиото и запържете накълцаните лук, чесън и нарязаните на по-дребни парчета гъби. Добавете предварително измития ориз...
5
Пържен заек
В 2 литра вода добавете виното, оцета, моркова, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфила. Варете всичко около 10 минути. Накиснете в изстиналата марината заешкото месо за около 2-3 часа.
Отцедете го, шпиковайте...
Фалшив заекОмесете каймата с накиснатия в млякото хляб, настъргания лук, подправките, яйцата и кашкавал.
Оставете да престои за 1 час в хладилник. След това оформете 2 големи кюфтета с формата на хлебчета. Намажете ги с вода, разтопено...
2
Печен заекЗаекът се нарязва на порционни парчета.
Смесват се всички съставки за маринатата (оцета, водата, майораната, мащерката, дафиновите листа и солта) и поставяте парчетата заек вътре.
Съдът се завива с фолио, прибира се...
2
Маринован заек
Почистете заека от ципата и го оставете да престои 1-2 дни в бирата. Оставете го да се отцеди, шпиковайте с парченцата сланина, предварително посолени и поръсени с черен пипер.
Поставете заека в сгорещено масло и го изпечете...
Заек капама
Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар.
Запържете булгура в олиото и прибавете сварените и нарязани дреболии. Подправете...