Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Може ли по-леката закуска да ни помогне да отслабнемМоже ли по-леката закуска да ни помогне да отслабнем
1
Постоянно се говори за това колко е важно да се закусва, но всъщност намаляването на количеството храна, което изяждаме сутрин, може да ни помогне да ядем по-малко през останалата част от денонощието, през която сме будни...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Може ли да се направи магия по снимкаМоже ли да се направи магия по снимка
29
Снимката може да бъде опасно оръжие в ръцете на злоумишлени хора. Ако някой има ваша снимка, при желание може да ви направи лоша магия и да ви навлече много беди. Това може да обясни постоянната липса на късмет, вашата...
Как да си почистваме очилата?Как да си почистваме очилата?
Избягването им гарантира по-дълъг живот на вашите очила....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията се вари до готовност. По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Този лекар може да усети физическата и емоционална ви болкаТози лекар може да усети физическата и емоционална ви болка
Веднага изтичах до тоалетната и повърнах, споделя младият лекар пред CNN....
Как да се справите със запотяването на очилата ви?Как да се справите със запотяването на очилата ви?
Как да се справите със запотяването на очилата ви? 1....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Трифонов качи диоптрите – ще ослепее ли?Трифонов качи диоптрите – ще ослепее ли?
Той вече ще гледа през очила с цели четири диоптъра. Влошеното му здравословно състояние води до прогресивно ослепяване. Новите си очила Слави носи отскоро....
Може ли да се самохипнотизираме?Може ли да се самохипнотизираме?
1
Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание. Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
Човек може да се регенерираЧовек може да се регенерира
1
Напълно е възможно в недалечното бъдеще такива фантасмагорично звучащи неща като отглеждане на крайник, възстановяване на счупен гръбнак или увреден мозък да станат реалност. Това ще се случи благодарение на изключителното...
По колко джинджифил може да се яде на ден?По колко джинджифил може да се яде на ден?
Полезните свойства на корена от джинджифил са известни на човечеството от дълбока древност. Различни отвари и настойки, изготвени от корен от джинджифил присъстват в древната народна медицина в арабската, китайската и...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един. Разбърква се, докато се получи гладка смес. Оставя се настрана. Загрява се фурната на 200 градуса....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....